Op zondag 3 juli om 13:15 uur vertelt organisator en presentator René Steijger in Kakafonie bij Midvliet FM over het festival Westerpop in Delft.

Het Westerpopfestival is een gratis toegankelijk evenement dat in Delft gehouden wordt. De oorsprong van dit festival speelde zich af in 1989, toen de Delftse wijk het Westerkwartier het 100-jarig jubileum vierde. Met een totaal budget van ƒ 5500,- werd er in 1989 een tweedaags festival op poten gezet inclusief autotrailer(podium), licht, geluid en negen bands waarvan twee coverbands en zeven bands uit de Delftse oefenruimten die speelden voor een onkosten vergoeding van ƒ 75,- per band. Het geschatte bezoekersaantal zal toen net de 900 gehaald hebben.

Door het enthousiasme van een aantal vrijwilligers moest een vervolg worden gegeven aan dit buurtfeest. Door de jaren heen groeide het buurtfeest uit naar een echt popfestival.

Westerpop vindt plaats op het sportterrein van het Stanislas College te Delft. De ingang vind je aan het Molenhuispad. Om overlast voor omwonenden te beperken zullen enkele straten worden afgesloten. Gebruik daarom als voetganger, fietser en scooterrijder, de route Buitenwatersloot / Henry Dunantlaan. Je kunt desgewenst met tram, bus of trein naar Station Delft reizen en dan ligt het festivalterrein op loopafstand.

Het gratis toegankelijke Westerpop festival vindt plaats op vrijdag 8 en zaterdag 9 juli en komt met een vanouds gevarieerd programma. De Westerpop organisatie heeft keihard gewerkt aan een hoogstaand programma en is super trots op het affiche.

Op vrijdagavond gaat het festivalterrein om 18:30 open en op zaterdag om 13:00. Twee dagen muziek door 21 bands op twee podia. Wat wil je nog meer?

Op vrijdagavond 8 juli kun je vanaf 19:00 uur onder meer kijken en luisteren naar Supersister Projekt, Harvest Road, Broken Brass, Monfrere en Kuenta.

Op zaterdag 9 juli kun je vanaf 13:30 uur genieten van onder meer Dad's Aamryllo, Zbaraski (Oekraïne), Wodan Boys, Marei Debertin (Duitsland), Sven |Hammond, The Magnetics (Italië), Kusk (IJsland), Sophie Straat, Hisorian, Sloper, De Wolff en Goose (België).

Westerpop
                                                              Westerpop in Delft (archieffoto)

Sven Hammond treedt op bij Westerpop
                                                               Sven Hammond treedt op zaterdag 9 juli op bij Westerpop