Op zondag 12 december rond 13:15 uur maakt de uit Leidschendam afkomstige Toine Scholten (artiestennaam: TOINE) zijn opwachting in Kakafonie bij Midvliet FM.

In oktober bracht singer-songwriter en gitarist TOINE zijn debuutsingle ‘I Can’t Take Back’ uit. De opmaat naar zijn eerste EP. De Haagse muzikant mag Candy Dulfer inmiddels tot zijn fans rekenen: “Zo blij dat hij nu met zijn eerste EP komt! Een multitalent met soul, durf en veel passie!”

Geïnspireerd door een vurige en complexe liefdesrelatie schreef TOINE het autobiografische ‘I Can’t Take Back’. Wat begint als een romantische toekomst, spat als een droom uiteen. TOINE: “In het nummer zing ik over ervaringen die ik liever in een later stadium van mijn leven had willen meemaken, omdat ik andere prioriteiten had. Maar ook gaat het over spijt, omdat ik sommige besluiten liever had willen terugdraaien. En dan hadden zaken misschien heel anders kunnen lopen.”

Op ‘I Can’t Take Back’ wordt TOINE begeleid door een sterk gezelschap. Bassist Udo Pannekeet speelt in de legendarische band Focus en tourt met Lucy Woodward (Snarky Puppy). Drummer Niek de Bruijn werkte samen met onder andere Charlie Hunter en Typhoon. Pannekeet en De Bruijn zijn tevens verantwoordelijk voor de productie van ‘I Can’t Take Back’. De mastering was in handen van Sander van der Heide die successen boekte met Marco Borsato en Anouk.

Tijdens de lockdown bracht TOINE vier video’s uit, gefilmd op diverse locaties in Den Haag. Zo maakte hij op het helikopterdek van het HagaZiekenhuis diepe indruk met ‘Thank You’, een persoonlijke ode aan het ziekenhuispersoneel. In het ADO-stadion vertolkte hij Anouks klassieker ‘It’s So Hard'. De zangeres deelde de video op social media met een kort maar krachtig bijschrift: "Love it!"

TOINE is geen onbekende in het livecircuit. Hij speelde met zijn band op diverse podia, zoals Paard van Troje, P60, Vorstin en het NN North Sea Jazz Festival (Keymusic Stage). Gewapend met strakke gitaarskills, een soepel in het gehoor liggende stem en gevoel voor sterke melodieën, balancerend tussen pop, jazz en funk, ontwikkelde hij zich tot een unieke muzikant. Het catchy uptempo ‘I Can’t Take It Back’ is daar opnieuw een stralend voorbeeld van.

Toine Scholten in Kakafonie archieffoto
                                                               TOINE in Kakafonie  (archieffoto)