Op zondag 24 oktober om 12:30 uur is zangeres Tess Merlot te gast in Kakafonie. Tess komt uit Den Haag. Haar echte naam is Tess van der Zwet. Ze heeft een prachtige Franstalige cd gemaakt ‘Laissez moi’ die eind juli in De Nieuwe Kerk in Den Haag werd gepresenteerd.

Na zich jarenlang op de chansons van Franstalige iconen te hebben gestort, is daar nu Tess’ langverwachte album met voornamelijk eigen werk.

Tess: “Ik ben ontzettend blij dat ik mijn nieuwe muziek eindelijk aan het publiek mag laten horen. Omdat we zo lang hebben moeten wachten, wilde ik meteen iets bijzonders van de cd-presentatie maken. De sprookjesachtige Nieuwe Kerk heeft een geweldige uitstraling, akoestiek en ademt grandeur uit.”

Uit alle liedjes –zelfs de drie chansonvertolkingen die een bijzondere betekenis voor haar hebben- spreekt ontegenzeggelijk de stem van Tess, die er niet voor terugdeinst met volle overtuiging lief te hebben, avonturen aan te gaan, tranen de vrije loop te laten, maar vooral te schaterlachen. ‘Als een storm op zee, als een zeil in de wind: ik voel me vrij en houd nog altijd van sprookjes. Laat mij geloven dat alles mogelijk is’ zingt ze in titeltrack Laissez-moi. Dit album, vol onweerstaanbare joie de vivre, is Tess ten voeten uit. Opener van de cd, La Haye, is een Franstalige ode aan de stad Den Haag.

Over Tess Merlot
Tess Merlot (echte naam Tess van der Zwet) is een Haagse zangeres en voorvechtster van Franstalige muziek. In 2019 bracht ze haar single Mon Paris uit, dat ze in een uitverkocht Paradiso ten gehore mocht brengen en daar door Leo Blokhuis ‘de Franse zomerhit van het jaar’ werd genoemd. In 2020 tourde ze met haar eigen theatervoorstelling Voyages en Chansons langs volle zalen van o.a. PAARD in Den Haag, Tivoli Vredenburg in Utrecht en Boom Chicago in Amsterdam en schopte ze het tot de halve finale van het tv-programma We Want More. Ga voor meer informatie naar www.tessmerlot.com.

Tess Merlot 1 f Ronald Speijer
                                                 (foto: Ronald Speijer)

Tess Merlot 3 f Satellite June
                                                 (foto: Satellite-June)