Op zondag 12 september om 13:30 uur is Jack the Owl te gast in Kakafonie. Achter Jack gaat Kasper Spijkerman schuil, die al langere tijd muzikaal actief is. Jack the Owl, een wijze en speelse uil uit Den Haag. Zijn muziek neemt je mee door thema’s zoals eenzaamheid, isolatie, zelfacceptatie, liefde en connectie. Dit gebeurt op een spacey en energieke manier.

Het laat je de twee kanten van het leven zien, vliegen door de duisternis naar het licht. Gevoed door de frustraties van jongvolwassenen in de pandemie. Met als doel hoop te verspreiden. Tijdens het opgroeien luisterde hij naar 90s rockmuziek zoals Weezer, Blur en Oasis.

Dat inspireerde hem om muziek te maken. Spelend in verschillende lokale bands zoals ‘The Hague Idiots’ en ‘Forever Saturday’. Tijdens het verder ontwikkelen, ontdekte hij meerdere kanten van de muziek.
Het uitproberen van nieuwe stijlen en het produceren van muziek vanuit zijn kelder. Dit resulteert in een combinatie van zijn roots en een mix van moderne psychedelische muziek en Bedroom Pop zoals Crumb, Tame Impala en Inner Wave.

De aankomende EP ‘The Word Kills The Dance’ haalt je uit je eigen weg en lanceert je in de diepe droomwerelden van je verbeelding. Uit in het einde van de zomer van 2021. Het eerste nummer dat uitgebracht is, heet ‘Midnight Walk’.
De eerste twee singles van de EPzijn inmiddels verschenen. De thema's van de EP zijn zelfreflectie, volwassen worden en eigen angsten overwinnen is.

Jack the Owl 1