De inmiddels opgeheven ‘Stichting Luistertoneel’ uit Leidschendam, maakte destijds diverse hoorspelen, gebaseerd op (amateur)toneelstukken. De teksten werden herschreven, opnames werden gemaakt en geluidseffecten werden toegevoegd. Midvliet heeft deze hoorspelen in het verleden uitgezonden. Op verzoek van verschillende luisteraars wordt er af en toe zo’n hoorspel opnieuw uitgezonden. Drie zondagen is het in Kakafonie weer genieten voor de vele liefhebbers van een hoorspel.

Op 12 september kun je luisteren naar het derde en laatste deel van het hoorspel ‘Er valt een traan op de tompoes’, een komedie naar het gelijknamige toneelstuk, geschreven door Annie M.G. Schmidt en tot hoorspel bewerkte door Hennie van Kleef. Regie: Jan Klein.
Het stuk zou gisteren geschreven kunnen zijn. Een ernstig zieke Ben gelooft niet langer in zijn genezing en ontslaat zichzelf uit het ziekenhuis. Hij wil er een einde maken. Zijn vrouw Sofie vindt dat hij terug moet gaan naar zijn arts. Zij laat duidelijk de twee kanten van haar personage zien. Aan de ene kant de zorgzame huisvrouw die het beste met haar doodzieke man voor heeft. Aan de andere kant het ordinair krijsend kreng, dat woedend met tompoezen smijt.
Heleen, de vriendin van Ben, helpt hem met zijn euthanasieplannen en zijn dochter Lennie vindt het alleen maar lastig dat vader ziek is thuisgekomen.

Het derde, tevens laatste, bedrijf van dit hoorspel hoor je bij Midvliet op 12 september om ongeveer 12:25 uur.

Traan tompoes 1