Gerard Alderliefste begeleidde Ramses Shaffy tijdens de onverwachte en door weinigen voor mogelijk gehouden toegift van diens carrière.  De revival van het lied 'Laat me -Vivre', door Shaffy en Alderliefste opnieuw opgenomen in 2005, leidde tot een reeks optredens door heel Nederland.

Deze voorstelling zou gegeven worden in de tuin van Huygens/Hofwijck, maar gezien de weersverwachting is het concert verplaatst naar Theater Ludens. Het is niet mogelijk bij dit concert aanwezig te zijn, maar Midvliet televisie zond dit concert live uit. Op vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 augustus om 20:00 uur wordt dit concert herhaald (Ziggo: kanaal 41; KPN kanaal 1489; XS4All kanaal 1489). 

Een muzikale voorstelling rond het recent verschenen boek
Gerard beschrijft de avonturen die zij onderweg beleefden en daarmee het ontstaan van een bijzondere vriendschap.
In het boek 'Mijn Avonturen met Ramses Shaffy' lezen we als het ware mee in het dagboek van Gerard, uitgewerkt ter gelegenheid van Shaffy’s tiende sterfdag op 1 december 2019.
Ondersteund door geprojecteerde foto’s en video’s vertelt Gerard over zijn avonturen met Ramses. Hij maakt natuurlijk ook muziek. Er is (samen-) zang, begeleid op piano en/of gitaar en er is (indien mogelijk) rode wijn en kroepoek, waar Ramses zo gek op was. De eerste try-out vond plaats in het Ramses Shaffy Huis in Amsterdam.