Op zondag 16 mei om 13:30 uur is Bram van Langen te gast in Kakafonie. Hij zal muziek laten horen die hij opgenomen heeft, maar Bram zal ook live spelen in de Midvliet-studio.

Bram van Langen. Bram is liedjesschrijver en muzikant (gitarist, bassist en zanger) van beroep, hij vooral geïnspireerd door James Taylor, Paul Simon en Paul McCartney. Hij heeft, na jarenlang door Europa getourd te hebben, eindelijk zijn liedjes opgenomen. Een rare volgorde misschien; eerst 600 optredens in drie en een half jaar en dan pas opnemen, maar niet alles hoeft logisch te zijn. Deze liedjes bracht hij één voor één uit. Iedere negen dagen een nieuwe single. Drie maanden lang.

Op 4 april is zijn eerste EP uitgekomen: ‘Twelve years (acoustic sessions)’. Deze EP heeft hij met Tim Langedijk opgenomen. Met Tim heeft Bram muziek gestudeerd aan het conservatorium en met hem heeft hij jarenlang samengespeeld. Ook in de studio zaten ze tegenover elkaar met ieder een akoestische gitaar op schoot en alleen wat microfoons tussen hen in en ze speelden alsof het een live optreden betrof. Geen koptelefoons. Geen clicktrack. Geen autotune. Alleen het pure geluid en het gevoel alsof je bij een optreden aanwezig bent, iets wat zij deze tijd uiteraard ontzettend missen.

Het eerste nummer dat Bram van Langen in februari uitbracht was ‘Jekyll & Hyde’.

Het is een lied over een interne strijd, de dualiteit van onze innerlijke stemmen, een filosofisch en maatschappijkritisch gesprek tussen deze twee zijden. Het was de eerste van zes stukken die daarna uitkwamen tot in april de EP ‘Twelve years’ gereed was.

Brram van Langen 2
Brram van Langen 3
Brram van Langen 4
Brram van Langen 5