Op zondag 2 mei om 13:10 uur komt Gerard van den IJssel naar de studio van Midvliet om uitgebreid te vertellen over het alternatieve Bevrijdingsfestival op 5 mei.

Het Bevrijdingsfestival Den Haag kan dit jaar vanwege de coronamaatregelen niet plaatsvinden op het Malieveld. Het evenement verhuist daarom eenmalig naar poppodium PAARD. De optredens en interviews in drie verschillende zalen worden van daaruit – helaas zonder publiek - van 13.00 tot 22.00 uur live uitgezonden op Den Haag TV en online.

“We bieden dit jaar een compleet festivalprogramma voor de thuisblijvers," zegt medeorganisator Gerard van den IJssel. “Het is echt een volwaardig programma geworden, waarmee we de festivalsfeer zo dicht mogelijk proberen te benaderen. We zijn supertrots dat het ondanks alle corona-ellende toch gelukt is om zo veel grote partners en bekende artiesten aan ons te verbinden.”

Tijdens de livestream van het Bevrijdingsfestival Den Haag zijn optredens te zien van de Belgische zanger Milow, het zangduo Suzan & Freek, hiphopartiest Lauwtje, zangeres Merol en de rockbands Handsome Poets en Van Wanko.
Ook van de Ambassadeurs van de Vrijheid Davina Michelle, Tino Martin en Jonna Fraser zijn tijdens de uitzending optredens te zien.

Tussen de concerten door worden reportages vertoond, die alle te maken hebben met de thema’s vrede en vrijheid.

Gerard van den Ijssel 1 archieffoto