Op zondag 18 april om 13:30 uur is Sjaak Kroes te gast in Kakafonie bij Midvliet FM. Sjaak is straat-, hof- of stadsdichter.

In het dagelijks leven is hij onderweg. Hij schrijft gedichten vanuit onderonsjes en in opdracht. Dit doet hij buiten, aan zijn bureaufiets. Op straat, in bossen of in duinparken, maar ook op evenementen en bruiloften is hij een graag geziene gast. Ook is hij zijn eigen uitgever. Van het onderhouden van mediarelaties, tot het distribueren van zijn eigen kaarten en dichtbundels. Met behulp van anderen, doet hij alles zelf.

“Met een poëtische blik, kijk ik naar de wereld. Ik geniet van wat de natuur ons te bieden heeft, maar ook steden en cultuur interesseren mij. Ze verrijken elkaar in de combinatie. Zoals woorden elkaar ook verrijken.
In mijn werk maak ik gebruik van tegenstellingen, vergelijkingen en oorzaak-gevolg relaties. Ik vervlecht mijn gedichten met beeldtaal en woordspel.
Gevoed door de liefde worden mensen gedreven door beweging, verandering, vernieuwing.”

Het schrijven van persoonlijke gedichten is een kunst. Als geen ander weet Sjaak hoe je mensen persoonlijke gedichten kunt leren schrijven. Hij is getraind in het op gang brengen van associatieprocessen om tot de essentie komen van wat je nu daadwerkelijk wilt zeggen. Woorden als een foto op het netvlies.

Sjaak Kroes