Op zondag 14 maart om 13:05 uur hoor je een telefonisch interview met Andy de Witt in Kakafonie bij Midvliet FM. Er waren twee redenen om Andy uit te nodigen voor een interview: een nieuwe single (’n Zoon en ‘n vriend) en een nieuw album (Viva l’amor).

Toen Andy de Witt enige tijd geleden zijn zoon Tommy bezocht in Eindhoven kwam opeens spontaan het idee op bij Tommy om de song van Alain Clark, Father and Friend op het nieuwe album van Andy te zetten. Hij zou dit dan als duet samen met zijn vader willen zingen. Diezelfde avond al stuurde Tommy een prachtige tekst door naar Andy, die meteen zijn MusicMaker Studio ingedoken is om een mooie, en zoals zij dat noemen “vette” orkestband van dit prachtige nummer te maken.

Inmiddels ruim acht jaar geleden kwam het laatste album uit van Andy de Witt. Intussen heeft Andy na een lange tijd waarin zijn privéomstandigheden een niet onbelangrijke rol hebben gespeeld, toch weer een behoorlijk aantal nieuwe songs geschreven, veel voor andere artiesten maar nu dan eindelijk zijn er zestien liedjes, die nog nooit eerder op een album zijn uitgebracht gekozen voor een volledig nieuw album. Alle songs met uitzondering van 'n Zoon en 'n Vriend (Tekst Tommy van den Hurk) zijn door Andy zelf geschreven. Van 11 van de 16 songs is ook de muziek (melodie) door Andy geschreven. Alsmede alle arrangementen.

Andy de Witt en Tommy hoes
Andy de Witt hoes album