Op zondag 7 maart om 12:30 uur komt August van Engelen naar de studio van Midvliet om in Kakafonie zijn nieuwe single ‘Mama’ te laten horen.

August van Engelen is 19 jaar en woonachtig in Deventer. Hij komt met het nummer ‘Mama’ dat hij als kind na het overlijden van zijn moeder schreef. Het gaat over de vraag waarom ze zo vroeg moest gaan. Zijn gevoelens en dagelijkse gedachten zijn in het lied verwerkt.

August van Engelen heeft geen makkelijk leven gehad, hij heeft zijn vader helemaal niet gekend, en zijn moeder kwam in 2015 te overlijden aan kanker, waardoor August er praktisch op 14 jarige leeftijd alleen voor kwam te staan.. Speciaal ter ere van zijn moeder heeft August nu deze single ‘Mama’ uitgebracht. Dit nummer wilde hij als kind al opnemen en zijn grote wens is nu uitgekomen.

August van Engelen zingt sinds drie jaar professioneel, maar als kind was hij altijd al veel met muziek bezig. “Pas in 2018 begon ik weer naar muziek te luisteren, pakte het zingen weer op en begon ik met schrijven. Het gaat mij om wat ik in mijn muziek kwijt kan, wat ik mee heb gemaakt. In dit liedje ‘Mama’ vind ik rust.”

August van Engelen 1