Op zaterdag 3 en zondag 4 juni speelde softbalteam Catch dames 1 een dubbele wedstrijd uit tegen Olympia in Haarlem.

Olympia staat na ongeveer een derde van de competitie te hebben gespeeld ongeslagen bovenaan in de tweede klasse competitie. 
 
De eerste wedstrijd werd defensief goed onder controle gehouden. Met Babette van den Esker op de pitcherplaat kwam Olympia niet echt aan de bak. Maar liefst 9 slagvrouwen werden met drie slag aan de kant gezet. De geslagen ballen werden door het veld  goed verwerkt en Olympia kwam alleen in de tweede inning één keer tot scoren.
Catch scoorde vroeg in de wedstrijd het eerste punt en wist in de vijfde inning tot een score van 1-3  te komen. In de laatste inning wist Catch er nog drie punten bij te maken en kwam de eindstand tot 1-6. Hiermee werd het eerste puntverlies van Olympia een feit.  
 
In de tweede wedstrijd werd duidelijk waarom Olympia bovenaan staat en kon Catch geen vuist meer maken. De punten gingen door een 7-0 winst naar Haarlem.
 
Catch dames 1 speelt dit seizoen met een verjongd team. Een aantal oud gedienden zijn gestopt of zwanger en drie speelsters zijn bij een hoger spelende vereniging begonnen. Met aanvulling uit eigen gelederen en een aantal junioren uit het regionale talententeam, telt Catch ook dit jaar weer mee. Het jonge team groeit en bevindt zich op dit moment op de vijfde plek in de competitie. 
 
Over Catch
Catch is binnen de regio Haaglanden een sportvereniging die uitdagende sportieve- en sociale activiteiten aanbiedt gericht op honk- en softbal. Catch investeert duurzaam in vrijwilligers, leden en de maatschappij. Wij bieden een veilige en sociale omgeving waar iedereen tot zijn recht komt en gewaardeerd wordt voor de prestaties die hij levert voor de vereniging.
 
Door: Peter van der Aar.
Bron: persbericht Catch.
Foto boven dit bericht:  actiefoto catcher Elena Prins (foto: PR Catch).
Foto hieronder: teamfoto Catch dames 1 (foto: PR Catch).

Catch dames1