×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 87 niet laden
Bij de Voorburgse Rugby Club vierde men zaterdag de overgang naar het nieuwe seizoen met een vriendschappelijk toernooi voor de jonge spelers.

VRC Eindejaarscup
Wie ‘s ochtends het terrein van De Star op liep, zag en voelde meteen dat er iets bijzonders in de lucht hing bij de Voorburgse Rugby Club. De muziekinstallatie stond aan, vlaggen wapperden en door de ballonnen en versieringen oogde alles extra feestelijk. De kinderen – Turven en Benjamins in de leeftijd van 6 tot 10 jaar – kwamen vol enthousiasme binnen klaar om voor de laatste keer dit seizoen met hun teams de onderlinge strijd aan te gaan en zo de felbegeerde wisselbeker, de VRC Eindejaarscup in de wacht te slepen.

Maar voordat het zover was, wachtte de kinderen eerst nog een verrassing. De warming up werd verzorgd door Siem Noorman en Jasey van Kampen, beiden lid van het Nederlandse Rugbyteam.

Internationals aanwezig
Dit eigen toernooi vormde voor beide leeftijdsgroepen de feestelijke afsluiting van het huidige seizoen 2020/2021. Ter voorbereiding op het nieuwe seizoen stromen de tweedejaars Turven en Benjamins door naar de volgende leeftijdsgroep. Maar niet voordat er dus gestreden werd om de VRC wisselbeker in het bijzijn van twee internationals!

Oranje warming up
Dat de twee Oranjespelers het naar hun zin hadden bij het zien van zoveel fanatieke rugbygezichten werd duidelijk tijdens de warming-up. Ook al werd er serieus getraind, er was ruimte genoeg voor een geintje en het contact maken met, voor velen, hun rugbyhelden.

Technische hoogstandjes
Na het fluitsignaal was het dan zover! Het tonen van de rugby skills! De jonge kinderen speelden vol energie en lieten aan hun coaches fraaie staaltje techniek zien wat zij het afgelopen jaar hadden geleerd. Het regende prachtige tackels, rucks, tries, scharen en worpen bij de Benjamins. Ook bij de Turven werden grote hoeveelheden tries gemaakt, ondanks het lostrekken van de tags, de lintjes die bevestigd zitten aan de gordel om de middeltjes van de kinderen.

Brown Bears winnaars
Tussen de wedstrijden door was er in de pauze tijd om net die ene belangrijke vraag te stellen aan Siem of Jasey. Of om even op de foto te gaan met hun grote voorbeeld. Vervolgens werd er door beide leeftijdsgroepen net zo hard weer verder gestreden om het winnen van de wisselbeker. Die werd uiteindelijk, hoe bijzonder, bij zowel de Turven als de Benjamins gewonnen door de Brown Bears.

Ouderwetse levendigheid
Na uitreiking van de beker en de medailles voor elk lid, was het tijd voor een gezellig team-eetmomentje aan de picknicktafels buiten. De coaches en de organisatie keken van een afstand met een grote glimlach en tevreden toe bij het zien van de ‘ouderwetse’ levendigheid en gezelligheid op de club, wat tot voor de Corona zo normaal was. Het was met recht een geweldige rugby ochtend! En een mooie herinnering aan dit voor velen vreemde coronaseizoen.

Eindejaarstoernooi VRC