×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 87 niet laden
Onlangs overleed op 85-jarige leeftijd oud-voorzitter en Lid van Verdienste Gerard Jager van SV Voorburg, een van de twee voorlopers van Forum Sport.

Jager werd voorzitter van SV Voorburg in december 1978. Hij kwam aanvankelijk met zijn zoon Ivo mee. Al snel was Jager lid van de jeugdcommissie en jeugdvoorzitter. Jager gaf leiding aan een Eric Drenth, Jacques Romeijn, Ed Zwaaf en Cees Beijer en zorgde ervoor dat de jeugdafdeling floreerde in die jaren. Al snel kwam er een contact met verenigingsbestuurslid Leo Mooijman, de penningmeester in die jaren. Het bleek een gouden koppel.

De tachtiger jaren de vorige eeuw waren gloriejaren voor het toenmalige SV Voorburg. Trainers als Richard Gilhuys, John Karelse doen hun intrede. Met zijn innemend karakter en de gave de taal te kunnen spreken van de gewone man weet Jager veel voor elkaar te krijgen In 1984 wordt er onder zijn leiding een schitterende tribune inclusief twee dugouts op het sportpark het Loo gebouwd, inclusief twee dugouts. Iets waar Forum Sport nog altijd profijt van heeft.

Bij zijn afscheid als voorzitter verkrijgt Gerard Jager, geheel terecht, het predicaat Lid van Verdienste. Het bestuur van Forum Sport spreekt over 'een groot verlies'.

In verband met de huidige Coronamaatregelen vindt het afscheid van dhr. Gerard Jager plaats in besloten kring.

Foto: Forum Sport