×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 87 niet laden
Nadat Basisschool de Vijverhof in Voorburg hun deuren heeft gesloten vanwege het coronavirus, zijn er bij de hockeyclub Cartouche (Leidschendam) vragen binnen gekomen over hoe de club hier mee om gaat.

Cartouche dringt er op aan dat kinderen die in quarantaine (zouden moeten) zijn, omdat er iemand in hun klas positief is getest wegblijven van trainingen en wedstrijden. "Als je school dicht is (in dit geval De Vijverhof), maar er is geen aangetoonde besmetting in jouw klas geweest (waarbij je dus ook géén quarantaineplicht hebt), mag je gewoon komen trainen."

De trainingen en wedstrijden gaan dus in principe door, aangezien het om buitenactiviteiten gaat, waarbij het risico een stuk lager ligt. De hockeyvereniging zegt daarin de lijn te volgen van KNHB, NOC*NSF en Rijksoverheid. "Die lijn is vooralsnog dat teams gewoon mogen trainen en spelen als er één of meerdere spelers uit hun team positief zijn getest en/of in quarantaine zitten. Dit geldt ook zo in het geval ze in de afgelopen 5 dagen nog met elkaar in aanraking zijn geweest tijdens een training of wedstrijd op het hockeyveld."

Hiervan zegt de KNHB op hun site het volgende: "Over het algemeen verblijven sporters tijdens een wedstrijd of training niet meer dan 15 minuten binnen 1,5 meter van een andere persoon. De GGD ziet teamgenoten als 'overige niet nauwe contacten'. Deze spelers mogen in dat geval blijven deelnemen aan trainingen en wedstrijden. Wel moeten zij hun gezondheidssituatie goed in de gaten houden. En thuisblijven zodra één van de door de overheid genoemde klachten optreedt."

Cartouche zegt wel begrip te hebben voor ouders die hun kind uit voorzorg sowieso thuis laten.