×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 87 niet laden
Volleybalvereniging VOLEVO uit Leidschendam-Voorburg is vorige zomer door de Nederlandse Volleybalbond aangewezen als superclub. Dat betekent dat VOLEVO twee jaar lang geld krijgt om een professional aan te stellen die de vereniging helpt om de trainers en trainingen op hoger niveau te brengen.

Voormalig bondscoach Pim Scherpenzeel (56) gaat de komende twee jaar alle trainers van VOLEVO intensief begeleiden en opleiden. Pim komt uit Alphen aan den Rijn en is al sinds zijn afstuderen aan de HALO een actief volleybaltrainer. Hij is een aantal jaar bondscoach van het Nederlands damesteam zitvolleybal geweest. De vereniging is ontzettend blij met de aanstelling van Pim en kijkt uit naar een vruchtbare samenwerking.

"Pim gaat zich zeven uur per week bemoeien met de trainers", legde VOLEVO-trainer Ron Scheepmaker maandag uit in Midvliet Sporttribune. "Dan gaat hij gewoon bij de trainingen op een aantal velden kijken met een paar mensen, en trainers begeleiden. Zo wordt de drempel voor jonge mensen wat lager om trainer te worden, want je krijgt begeleiding."

VOLEVO is in 2019 ontstaan door de fusie van twee volleybalverenigingen in de regio Haaglanden: GSC Volleybal in Leidschendam en VV Haaglanden in Voorburg. VOLEVO betekent Volleybal Leidschendam Voorburg. VOLEVO is een gezellige, actieve vereniging met volleybal op bijna alle niveaus. Meer informatie over de vereniging is te vinden op volevo.nl

Foto: Pim Scherpenzeel (PR VOLEVO)