×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 87 niet laden
De Koninklijke Nederlandse Cricket Bond heeft deze week bevestigd dat de Topklasse Heren en Hoofdklasse Dames per 1 mei van start gaan.

Coronamaatregelen
Cricket is een van de aangewezen sporten waarvan het hoogste niveau competitie zowel voor mannen als voor vrouwen door mogen gaan. Naar het zich laat aanzien zijn er wel protocollen waaraan moet worden voldaan. Dat brengt bijvoorbeeld met zich mee dat spelers en staf op corona getest moeten worden. Ook mag er vooralsnog geen publiek bij wedstrijden aanwezig zijn.

De Voorburgse Cricket Club noemt het 'geweldig nieuws' dat VCC 1 (m/v) zoals het er nu uitziet in elk geval aan het seizoen kan beginnen. Hopelijk volgt er voor de andere teams snel soortgelijk goed nieuws. En indien de coronamaatregelen op 1 mei nog steeds van kracht zijn, dan is het in elk geval goed om te weten dat alle topklassewedstrijden vanaf dit seizoen gelivestreamed zullen worden.

Kampioenschap
Het bestuur en de spelers/speelsters van VCC 1 zijn logischerwijs verheugd met de kans om de competitie aan te gaan. In tegenstelling tot 2020 zal er gewoon gespeeld worden om het kampioenschap. De laagst geklasseerde van 2021 zal het volgend jaar een niveau lager moeten gaan proberen; er vanuit gaande dat de hoofdklasse in staat wordt gesteld minimaal een halve competitie te spelen.