Voetbal doelman PixabayHet Heren-1 team van de Leidschendamse voetbalclub RKAVV verloor zondag met 0-3 van RKVV Velsen.

RKAVV heeft ontzettend teleurgesteld tijdens haar eerste competitiewedstrijd. Op eigen veld ging het op veel vlakken mis tegen Velsen. RKAVV mocht voor het eerst in zes maanden aftrappen voor een competitiewedstrijd. Vorige week werd dat uitgesteld vanwege negen coronabesmettingen bij tegenstander Silvolde. 

RKAVV eindigde het afgelopen seizoen als derde in de hoofdklasse. Een fraaie prestatie en de Leidschendammers die in navolging daarvan ook dit jaar hopen om te spelen om de bovenste plaatsen. En dus ging RKAVV vol goede moet het treffen met Velsen tegemoet. Een tegenvaller voor trainer Maurizio Ceccucci was dat Jedsel Markes vanwege een blessure pas één dag van tevoren niet inzetbaar bleek. 

Prima begin
RKAVV begon prima aan de wedstrijd. Het had veel de bal en wist elkaar blindelings te vinden. Na drie minuten leidde dat tot een piekfijne aanval met Remco Overdevest als eindstation. Overdevest schoot echter hard voorlangs. Even later testte Ayoub Boukhari doelman Yorinn Albers met een droge knal van afstand. De goalie had moeite met het zwabberschot van de middenvelder maar wist in tweede instantie te redden. RKAVV had de volledige controle, was vrijwel constant in balbezit maar toch waren het de bezoekers die na ruim twintig minuten verrassend de leiding namen. Angelo Beck zette tijdens de eerste goede Velsen-aanval meteen de 0-1 op het scorebord. 

RKAVV had moeite met de tegenvaller en kon maar lastig terugkomen in het goede veldspel van de openingsfase. Het had nog steeds veel de bal maar toch echte kansen kwamen de gastheren niet meer. Na een half uur spelen kreeg RKAVV een nieuwe tegenvaller te verwerken. Justin Lopes moest geblesseerd de strijd staken waardoor Ceccucci opnieuw een aantal wijzigingen in zijn ploeg moest doorvoeren.  Toch hield RKAVV de controle over de wedstrijd. Velsen kwam amper in de buurt van het RKAVV-doel, maar zodra ze daar opdoken waren ze meteen levensgevaarlijk. Vlak voor rust kopte Marc Kloosterboer van dichtbij snoeihard op de lat en verzaakte om de score te verdubbelen. 

Vastlopen op verdediging
Na rust konden de plannen van RKAVV alsnog snel de prullenbak in. Slechts vier minuten onderweg in het tweede bedrijf stond de 0-2 al op het scorebord. Lennaert Stuur kon van dichtbij de bal in het doel werken. Toen een paar minuten later RKAVV ook nog eens met een man minder door moest leek de seizoensouverture voor RKAVV uit te lopen op een grote deceptie. Ayoub Boukhari deelde namelijk een tik uit aan Richie Agyapong en mocht voortijdig gaan douchen.

Met het inbrengen van Edwin Agyare werd RKAVV wel, ondanks het ondertal, een stuk dreigender. Toch liepen de Leidschendammers zich keer op keer vast op de hechte defensie van Velsen. Vlak voor tijd, terwijl RKAVV alles of niets aan het spelen was, besloot Angelo Beck met zijn tweede treffer van de middag, na een snelle counter, de eindstand op 0-3. 

Beeld: Pixabay