RKAVV grasRKAVV gaat na meer dan 6 maanden gedwongen rust eindelijk weer het speelveld op.

RKAVV 1 begint aan de competitie van een nieuw seizoen in de hoofdklasse. Begin maart werd na de thuiswedstrijd tegen Hoogeveen de competitie abrupt afgesloten vanwege corona. Voor RKAVV brak een lastige en heel bijzondere periode aan. Toch gingen bepaalde zaken gewoon door. Spelers en trainers vertrokken op weg naar een nieuwe uitdaging. Ook moesten de opengevallen plaatsen op een goede manier worden ingevuld. Dat was zeker niet gemakkelijk, schrijft technisch manager Rob van Pruijssen, mede omdat er geen wedstrijden meer waren om spelers te kunnen bekijken.

Toch is het RKAVV volgens eigen zeggen gelukt om een hoofdklassewaardig elftal bij elkaar te krijgen. Van links naar rechts komen ons versterken: Asim Metin (ASWH), Ayoub Boukhari (Jong Sparta), Esin Gula ( Scheveningen), Etienne Muishout (Excelsior Maassluis), Justin Lopes (Houtwijk) en Yanni Bouras (Leonidas).

RKAVV nieuwe aanwinsten

Daarnaast kwamen acht jeugdspelers over naar het nieuwe onder-23 elftal, dat afgelopen weekend opende met een 1-1 gelijk spel in Uden tegen Udi’19. Ook zij gaan een zware competitie tegemoet. Jeremy van Lochem scheurde op de training zijn kruisband. Hij zal daardoor dit seizoen niet in actie kunnen komen.

Maurizio Ceccucci over de wedstrijd tegen Velsen:
Na zo’n lange periode zijn we weer toe aan echte wedstrijden. Ik heb afgelopen week op de training een supergretige ploeg gezien, die niet kan wachten om te beginnen. Als dat tegen Velsen ook zo gaat heb ik er alle vertrouwen in! 
Velsen
Een weekje later dan de andere ploegen begint RKAVV komende zondag tegen Velsen aan de competitie. De ploeg van trainer Jan Nederburgh speelde afgelopen zondag tegen Hoogeveen en verloor met 0-1. Vorig seizoen trof RKAVV Velsen alleen thuis in de laatste wedstrijd voor de winterstop. Toen wonnen de Leidschendammers moeizaam met 2-1. De stugge ploeg van toen staat er nu ook weer. RKAVV zal aan de bak moeten om de 3 punten in Leidschendam te houden.

RKAVV speelt komende zondag om 14.00 uur op sportpark de Kastelenring in Leidschendam. Het elftal onder 23 speelt zaterdag om 16.00 uur de derby tegen Forum Sport. Fans zijn welkom, mits men gepaste afstand van elkaar houdt.