Login

Home

Actueel

Radio

Televisie

Midvliet On Demand

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit Wassenaar
Green2Live gaat RKSV Blauw-Zwart helpen bij het milieuvrien-delijker maken van de organisatie. Op basis van de energiescan die eerder dit jaar gemaakt is, zal Green2Live een haalbaar plan opstellen voor de uitvoering en financiering van duurzame maatregelen.

De grootste winst is waarschijnlijk te behalen in vervanging van de huidige verlichting voor ledverlichting en het plaatsen van zonnepanelen. Een projectbegeleider van Green2Live zal vervolgens op zoek gaan naar financierings-mogelijkheden. Subsidies, maar ook leningen zijn een optie.

Energiescans
De kosten voor dit traject worden gedragen door de gemeente Wassenaar en de Rabobank. De gemeente wil sportverenigingen stimuleren om duurzaamheidsmaatregelen te nemen. Daarom heeft ze energiescans laten uitvoeren bij geïnteresseerde sportverenigingen. Wethouder Lia de Ridder is alvast positief: “Ik denk echt dat we met dit project kunnen laten zien dat duurzaamheid betaalbaar is. Al met al een unieke actie en een prachtige eerste stap richting duurzame sport in Wassenaar.”

Beproefd recept
Ingrid Vogels van Green2Live heeft al flink wat positieve ervaringen opgedaan in de sportorganisatie. Zo heeft ze de Haagse Hockeyclub Klein Zwitserland met veel succes begeleid. Ingrid Vogels: “Door de plaatsing van de nieuwe ledlampen en zonnepanelen stoot de hockeyclub in de komende 15 jaar ongeveer 1360 ton minder CO2 uit. Dat staat gelijk aan het gemiddelde gebruik van 60 huishoudens!”