De natuurorganisatie Mobilisation for the Environment (MOB) wil dat het tweede parkeerterrein bij museum Voorlinden aan de Buurtweg in Wassenaar alsnog verdwijnt. De extra uitstoot van stikstof zou een negatieve weerslag hebben op de omliggende flora en fauna in de duinen. Voorlinden ligt vlakbij natuurterrein Meijendel en Berkheide in Wassenaar. Maandag bepleitte de MOB haar zaak bij de Raad van State in Den Haagm zo meldt Omroep West.

Het museum legde enkele jaren geleden 270 nieuwe parkeerplaatsen aan, bovenop de reeds bestaande 116 parkeerplaatsen. Die waren nodig vanwege de grote bezoekersaantallen. Voorlinden had daar in eerste instantie geen natuurbeschermingsvergunning voor aangevraagd bij de provincie Zuid-Holland. Afgelopen oktober kreeg ze die alsnog.

Tijdens een zitting bij de Raad van State in Den Haag, de hoogste bestuursrechter van Nederland, betoogde milieuclub MOB dat het stikstofprobleem echter niet is verdwenen. Ook zou het tweede parkeerterrein problemen veroorzaken met de afwatering in het duingebied.

Een woordvoerster van het museum bracht daartegenin dat de stikstofuitstoot door het autoverkeer naar het tweede parkeerterrein 'niet significant' is.

Over zes weken doet de Raad van State uitspraak.

Foto: Museum Voorlinden (Raban Haaijk via Flickr)