Een 34-jarige tatoeageshophouder uit Wassenaar is zondagochtend aangehouden vanwege mogelijke opruiing. De man had op social media opgeroepen tot een massademonstratie tegen de lockdown. Deze zou zondagavond in Den Haag plaatsvinden.De precieze locatie zou een uur van tevoren bekend gemaakt worden.

In een online flyer met daarop een beeld van een reusachtige menigte riep de Wassenaarse tatoëerder 'alle buurten in Den Haag' op 'als eenheid' in verzet te komen tegen het regeringsbeleid. Hoewel de tatoeage-ondernemer benadrukte dat men beslist niet uit was op plunderingen of rellen, zinspeelde hij in de digitale flyer wel op geweld tegen de politie indien die de demonstranten zou proberen te verwijderen.

Op de poster viel ondere meer te lezen: "Wij (...) zullen ons niet zomaar weg laten sturen. Wij zullen ons mannetje staan en indien nodig onszelf verdedigen! TIJD OM ONZE VRIJHEID TERUG TE NEMEN." 

Een lid van de recherche heeft de man daarop zaterdagavond per sms-bericht laten weten dat er een aanhoudingsbevel tegen hem liep, en dat hij de kans liep op straat gearresteerd te worden. Daar werd door de rechercheur nog onheilspellend aan toegevoegd dat als deze Jimmy niet snel wat van zich liet horen, een arrestatieteam bij zijn vriendin zou binnenvallen om te zien of hij zich daar soms verschool.

In een inmiddels grif bekeken facebookfilmpje reageerde de tatoeëerder gelaten op de bruuske sommatie. "Ik moet me eigen gaan melden op het politiebureau vóór half tien, anders klappen ze de deur eruit bij mijn vriendin met drie kinderen. Zonder dat ik daar sta ingeschreven, zonder dat ze bij mij aan huis zijn geweest." Hij ervaart het als een bedreiging richting zijn vriendin. "Nou, ik ga me gewoon melden, want ze weten niks van de actie wat we wouden doen."

Volgens de eigenaar van Het Anker wilden hij en zijn kompanen gewoon vreedzaam demonstreren, met in achtneming van de coronaregels. In een park Het huidige coronabeleid met steeds een verlenging van de lockdown maakt ondernemers kapot. "Het was puur om te demonstreren, omdat we naar de kloten zijn, onze zaken kapotgaan!" 

lieve vrienden bedankt voor het delen en jullie steun... na dit sms bericht heb ik de agent gebeld.. er is niks meer...

Geplaatst door Jimmy Het Anker op Zondag 31 januari 2021