Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, vraagt de rijksoverheid u om in een aantal gevallen thuis te blijven en geen bezoek te ontvangen. Heeft u geen familie, vrienden of buren die in dat geval kunnen helpen? Neem dan contact op met WassenaarDoet.

WassenaarDoet koppelt u graag aan een vrijwilliger om uw medicijnen op te halen, een boodschap voor u te doen, de hond uit te laten of af en toe een telefonisch praatje met u maken. Het lukt bijna altijd om een match te maken tussen hulpvraag en -aanbod. Kan niemand in uw buurt u helpen? Dan kunt u contact opnemen met WassenaarDoet.

WassenaarDoet verbindt Wassenaarders
WassenaarDoet is een handige website waar Wassenaarders elkaar kunnen vinden voor zowel praktische als sociale onbetaalde hulp. Wilt u inwoners van Wassenaar helpen of heeft u zelf hulp nodig, meldt u dan aan via www.WassenaarDoet.nl of via een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..U kunt ook bellen naar 06 - 15 67 85 10.

Wanneer moet u thuisblijven
Het is misschien niet makkelijk om paar dagen niet naar buiten te gaan, maar wel heel belangrijk. Alleen door binnen te blijven, voorkomt u dat u andere mensen – ongemerkt – besmet met corona. In deze gevallen moet u thuis blijven:

  • U heeft klachten die passen bij corona;
  • U heeft corona;
  • Uw huisgenoot heeft naast milde corona klachten ook koorts of last van benauwdheid;
  • Uw huisgenoot heeft corona;
  • U bent een nauw contact van iemand met corona. Dit betekent dat u in de buurt bent geweest van iemand met corona (minimaal 15 minuten binnen 1,5 meter);
  • U komt terug uit het buitenland;
  • U heeft een melding gekregen via de app CoronaMelder;
  • U wacht op de uitslag van de coronatest van uzelf of een huisgenoot.
Klachten? Laat u testen
Heeft u klachten die kunnen passen bij het coronavirus? Maak dan een afspraak voor een coronatest. Aanmelden kan via www.coronatest.nl of 0800 - 1202.
U hoeft niet te betalen voor de test.

Foto: beeldbank Rijksoverheid