De Tapuit, het bezoekerscentrum van Dunea aan de Meijendelseweg in Wassenaar, wordt vanaf 29 januari verbouwd tot een modern bezoekerscentrum met nieuwe elementen en belevingen.

Dunea vernieuwt het bezoekerscentrum om de informatie te updaten en meer beleving van duin en water toe te voegen voor alle doelgroepen. Naast De Tapuit wordt ook het centrale plein De Brink, de wandel- en de fietspaden, de speelweide geactualiseerd en gemoderniseerd. Ook wordt De Tapuit de eerste officiële toegangspoort voor Nationaal Park Hollandse Duinen.

Vanaf 29 januari wordt De Tapuit door hekken afgesloten. De verwachting is dat eind april de verbouwing klaar is en snel daarna de deuren van de vernieuwde Tapuit opengaan.

Tijdelijk informatiepunt
Bent u van plan te recreëren in het prachtige duingebied rondom Hart van Meijendel? Vanwege de corona-maatregelen is De Tapuit momenteel gesloten, maar als deze voor eind april worden versoepeld, dan opent het bezoekerscentrum tijdelijk in het naastgelegen activiteitencentrum.

Tussen 29 januari en mei vindt u in het activiteitencentrum het tijdelijk informatiepunt. Hier kunt u ook alle vertrouwde diensten en services verwachten. Zoals de start van uw wandel- of fietstocht of een bezoek aan de Duincampus en het Monkeybos. Verschillende elementen uit het huidige bezoekerscentrum zijn meegenomen.

De Brink
Rond september starten ook de werkzaamheden rondom het ‘hart’ van Meijendel, ‘De Brink’. Vanaf de parkeerplaats zie je na de werkzaamheden dan in een oogopslag De Tapuit. Wandelpaden sluiten beter aan en ook de fietsstallingen worden geoptimaliseerd. Ook de speeltuin op de springweide voor de allerkleinste wordt helemaal vernieuwd tot natuurlijke speelplaats.

Impressie bezoekerscentrum Tapuit