Predikant Tom Mikkers van de Vrijzinnigen NPB Wassenaar heeft een kerstlied opgenomen: 'Maak van Kerst dit jaar een lief gebaar'.

De predikant schreef en zingt de tekst zelf, op de wijze van de Engelse hymne 'Make me a channel of your peace', dat destijds zeer populair werd door de herdenkingsdienst van prinses Diana. 

Aanleiding voor het lied was het in het water vallen van een gebruikelijke kerstsamenkomst. "Normaliter hebben wij met advent een Kerst-Inn," legt de predikant uit. "Nogal aangekleed, met een buffet en alles. Dat ging dit jaar niet door, dus ik heb een radiodienst verzorgd. Daar zat ook een quiz in. Maar er ontbrak voor mijn gevoel nog iets. En toen heb ik in een middag dat nummer geschreven. Dat ging eigenlijk heel vlot." 

Mikkers hoopt dat hij mensen met het kerstlied een hart onder de riem kan steken. "Het is nu zo'n rare tijd, met corona en alles. Je kunt weinig mensen zien, maar het is toch kerst. Dat gevoel wilde ik adresseren." Tegelijkertijd vindt de predikant dat het kerstverhaal dicht bij deze tijd staat. "Zo'n bevalling in een stal, dat is natuurlijk ook niet wat je zo plant. Toch is die gebeurtenis hoopvol." Voor Mikkers is dat centraal aan de kerstgedachte. "Je hoopt toch ergens dat er licht schijnt in de duisternis."

De Vrijzinnigen in Wassenaar verzorgen deze kerst verscheidene kerkdiensten die online via hun website te volgen zijn, donderdag op kerstavond vanaf 19.00 uur en op eerste kerstdag 's ochtends om 10.30 uur.