Iedereen kent het Dickens Festival Wassenaar met stalletjes met soep, stamppotjes, poffertjes, chocolademelk en glühwein, gevolgd door de voorstelling in de Dorpskerk.

Dit jaar is er echter een film gemaakt.
Deze dorpsfilm kwam in iets meer dan negen weken tot stand, dankzij de tomeloze inzet van diverse jeugdige spelers, Wassenaarse ondernemers en Culturele Verenigingen zoals o.a. Muziekvereniging Excelsior, ASH Community Choir en Pointeworks Danceschool, Bistro Plein 14, de oude Weverij ´T Paapje, de Dorpskerk, de Bonifaciusschool en vele anderen. De artistieke leiding is in handen van Nicolette Senf van TINT Projecten en Theater Warenar.
De film zou ook vertoond worden op een viertal locaties waar 30 man samen kon komen voor een gezamenlijke vertoning, maar dat gaat uiteraard niet door nu. Gelukkig had het Team dit ingecalculeerd en kan men met ieder reeds gekocht kaartje de film ook online bekijken.

In meerdere verzorgingshuizen in Wassenaar wordt de film straks vertoond aan de bewoners. En thuis kan men ook genieten van deze Wassenaarse versie van "Scrooge - A Christmas Carol" van Charles Dickens. Zo kunnen we zaterdag 19 december toch een beetje samen zijn op afstand.

Deze bijzondere Kerstspecial geheel in Dickens stijl wordt muzikaal omlijst door Muziekvereniging Excelsior en ASH Community Choir. De dans wordt verzorgd door de jongeren van Pointeworks Dance School. En 14 jeugdige acteurs uit Wassenaar en Voorschoten vertellen het verhaal van Scrooge middels filmscènes op locatie. Een unieke coproductie, welke corona-proof is gemaakt en opgenomen. Zo zijn bijvoorbeeld alle stemmen van het koor afzonderlijk opgenomen en vervolgens aan elkaar gemonteerd, en werd er door koor, orkest en ensemble telkens op gepaste afstand gerepeteerd en opgenomen.

Verhalen vertellen, muziek en samenzijn: dat hoort bij Kerst. In deze rare tijd heeft het creatief team van het Dickens Festival Wassenaar toch iets moois gerealiseerd voor dorpsgenoten om ‘samen Kerst te vieren’. Met grote dank aan de sponsors, ondernemers en instellingen die hun medewerking verleenden bij de totstandkoming van dit project.

De Kerstspecial wordt i.v.m. huidige overheidsmaatregelen alleen nog online vertoond.
Met ieder type kaartje kan je de Kerstspecial later terugzien online.

www.eventbrite.nl – Zoek op Kerstspecial Wassenaar > Kaarten bestellen gaat het beste via een pc of laptop.

Burgemeester De Lange promo - https://youtu.be/6auCITxgmkE
Dominee De Klerk promo - https://youtu.be/S1VySE73pHs


DIckens Excelsior tijdens opnames in Messiaskerk
Dickens kinderen rond pomp op Plein