De gemeente Wassenaar is al lange tijd bezig om het zwaar vervallen landhuis Huize Ivicke weer in goede staat te krijgen. De rechter oordeelde onlangs dat de krakers vooralsnog in het pand mogen blijven. Prompt reageerden deze op Twitter met een sneer naar de VVD.

“#Ivicke blijft! De rechtbank Den Haag heeft ons verzoek om kort geding ingewilligd, wat betekent dat @Gem_Wassenaar ons pas kan uitzetten als tenminste zes weken nadat een rechter ons heeft bevolen te vertrekken. Deze overwinning dragen wij op aan @LvanDoeveren @VVDWassenaar fractievoorzitter. #Niemandopstraat”, zo schrijven de krakers in een tweet.

De krakers zitten sinds de zomer van 2018 in Huize Ivicke. De gemeente wil de krakers uit het pand zetten om verder te kunnen met de opknapwerkzaamheden. De rechter oordeelde dat de krakers mogen blijven zitten omdat ze geen overlast veroorzaken en omdat Huize Ivicke na ontruiming leeg komt te staan. De rechter vind het zwaar wegen dat de krakers na uitzetting dakloos worden.

Het vervallen landhuis is al lange tijd onderwerp van discussie. Pandeigenaar Ronnie van de Putte en de gemeente zijn al lange tijd met elkaar in discussie over het renoveren van het pand. De gemeente heeft onlangs stappen gezet om verder verval tegen te gaan. De VVD steunt de acties van het college met duidelijke uitspraken in de gemeenteraad.