Wassenaarder Tim van Broekhuizen (39) was donderdagavond te zien in het populaire tv-programma 'I Can See Your Voice' van RTL4. In het programma gaat het om de vraag wie er goed kan zingen en wie de nep-zanger is. 

In de zesde aflevering van I Can See Your Voice bij RTL 4 ging muzikant Dave von Raeven samen met de 21-jarige fan Viola uit Schiedam de strijd aan om erachter te komen wie van de kandidaten een gouden keeltje heeft en wie er zo vals als een kraai zingt. Maar deze week is de teleurstelling, nadat ze ervoor kiezen om de 'Troubadour' eruit te gooien, groter dan normaal.

Tim van Broekhuizen uit Wassenaar, die deze aflevering meespeelt als de Troubadour, redt het tot de derde ronde. Dan wordt hij 'weggestemd', mede op advies van jurylid Marieke Elsinga. De Troubadour grijpt daarna zijn kans om op te treden, en helaas: hij blijkt een ongelooflijk goede stem te hebben. Dat niet alleen: Tim is de broer van een heel bekende operazangeres, namelijk Francis van Broekhuizen.

I Can See Your Voice
In ‘I Can See Your Voice’ speelt een gastartiest samen met een van zijn of haar grote fans. Ze moeten raden of iemand een gouden keeltje heeft of zo vals als een kraai zingt, zonder dat er ook maar één noot wordt gezongen. Het vijfkoppige panel bestaande uit Jeroen van Koningsbrugge, Marieke Elsinga, Ronnie Flex, Fred van Leer en Samantha Steenwijk adviseert de artiest en fan. Het nieuwe spelprogramma, bedacht door de makers van ‘The Masked Singer’, is iedere donderdagavond om 20.30 uur te zien bij RTL 4. De presentatie is in handen van Carlo Boszhard.

Winnaar Wassenaarse Cultuurprijs 2020
Tim van Broekhuizen werd eerder dit jaar verkozen tot winnaar van de Wassenaarse Cultuurprijs 2020. Hij won deze prijs vanwege zijn originele tekenwerk en het project dat hij heeft gemaakt over de Eerste Wereldoorlog. Dagelijks maakte Tim een tekening over dit onderwerp, die hij online verspreidt.

Foto: Tim bij de uitreiking van de Wassenaarse Cultuurprijs op 6 september 2020 (fotocredit Ellen Klaver - Asscheman)

TimvanBroekhuizen WinnaarCultuurprijs large