Vanaf 19 september gaan vijf verenigingen uit Wassenaar loten voor hun club verkopen via de Nationale Grote Clubactie.

Ook in het verenigingsleven heeft de coronacrisis diepe sporen nagelaten. De normaal druk bezochte evenementen zijn afgelast en de kantines waren lange tijd gesloten. Veel verenigingen hebben hierdoor te maken met een begrotingstekort. Door deelname aan deze actie willen de verenigingen extra inkomsten voor hun club ophalen, die nu juist hard nodig zijn. 

In Wassenaar doen dit jaar de volgende clubs mee met de Grote Clubactie:

Wassenaar Wassenaarse Volleybal Vereniging
WZK Zwemmen
Sportvereniging Snel en Lenig
W.Z.K. Dance en Aerobics
Sportvereniging Graaf Willem II

Verantwoord loten verkopen
Landelijk gaan ruim 300.000 clubleden van 5.300 verenigingen vanaf dit weekend op pad om loten te verkopen. Het is belangrijk dat dit verantwoord gebeurt. Daarom heeft de Grote Clubactie naast het bekende verkoopboekje een aantal digitale verkoopmethoden ontwikkeld. Met deze digitale mogelijkheden kunnen de koper en de verkoper op een veilige afstand van elkaar blijven staan. Zo kunnen loten worden gekocht door het scannen van een QR-code of het delen van een link via e-mail, social media en WhatsApp.

80% van de opbrengst gaat naar de club
Al vanaf 1972 spant de Nationale Stichting Grote Clubactie zich in voor het verenigingsleven. Van elk verkocht lot van € 3,- gaat 80%, dit is € 2,40 direct naar de clubkas. Met het overige bedrag organiseert de Grote Clubactie de loterij.

Steun een vereniging en maak kans
Door mee te doen aan de Grote Clubactie worden de lokale verenigingen direct ondersteund. Ook maken de deelnemers van de loterij kans op een van de vele prijzen.