Login

Home

Nieuws

Radio

Televisie

Zoeken

Nieuws uit Wassenaar

PeilingDe gemeente Wassenaar houdt komende weken een enquête onder de bewoners om in kaart te brengen wat er goed gaat en wat verbetering behoeft.

Naast inwoners krijgen ondernemers de ondernemerspeiling voorgelegd. De burgerpeiling en de ondernemerspeiling zijn initiatieven van de Vereniging Nederlandse Gemeenten om tussen gemeenten te kunnen vergelijken.

Wat wordt er onderzocht?
Vierduizend willekeurig gekozen inwoners in Wassenaar ontvangen deze week een uitnodiging om mee te doen aan het onderzoek over de (digitale) gemeentelijke dienstverlening, hun woon- en leefomgeving en welzijn en zorg in de gemeente. Ook ondernemers krijgen vragen over de dienstverlening,  de regel- en lastendruk, het economisch beleid en het vestigingsklimaat. In de onderzoeken is ook een aantal vragen opgenomen over de coronacrisis.

Wilt u ook meedoen?
Heeft u geen persoonlijke uitnodiging ontvangen en wilt u toch meedoen? Dat kan! Ga naar www.wassenaar.nl/burgerpeiling. Ondernemers kunnen deelnemen via www.wassenaar.nl/ondernemerspeiling. De burgerpeiling is een digitale vragenlijst. Wie liever een vragenlijst op papier invult, kan deze aanvragen bij de gemeente via telefoonnummer 14070. U kunt de burgerpeiling invullen tot en met vrijdag 2 oktober 2020. Met deelname aan dit onderzoek wil de gemeente Wassenaar inzicht krijgen in de mening van inwoners en ondernemers over de taken die zij uitvoert.

Ook Engelstalig
De gemeente Wassenaar is samen met de gemeente Voorschoten de eerste gemeente in Nederland waar het invullen van de burgerpeiling ook in het Engels mogelijk is. Zo kan ook de expatgemeenschap haar ervaring delen. 

Resultaten
Omdat het onderzoek een benchmark is, kunnen de resultaten vergeleken worden met andere gemeenten (bijvoorbeeld van dezelfde grootte) in Nederland. In december staan de resultaten op www.wassenaar.nl. De cijfers zijn ook in te zien op www.waarstaatjegemeente.nl.

Algemene correspondentie Midvliet
 Postbus 1042
 2260 BA Leidschendam

 Studioadres
 Damlaan 35a
 2265 AL Leidschendam

 

Telefoon Studio:  070-3202266
 Redactie:               Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 E-mail Midvliet:     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 Website:                www.midvliet.nl
 
 
 Radio
 Ether: 107.2 MHz, 107.9 MHz en DAB+
 Analoog via Ziggo: 92.9 MHz
 Digitaal via Ziggo:916
 Of via de livestream

 Televisie
 Digitaal via Ziggo: kanaal 41
 Of via de livestream  

 

 

 Adverteren   
 Vacatures