BenW Wassenaar tegenover de persTijdens het persgesprek heeft burgemeester Leendert de Lange zijn trots uitgesproken over Wassenaar en haar inwoners.

Het zijn volgens hem geen gemakkelijke tijden tijdens de coronacrisis. “We zijn in de zomer alert geweest met name bij hogere temperaturen bij de Wassenaarse Slag. De toestroom van Duitse toeristen konden we in goede banen leiden. Het was beheersbaar waardoor ook het aantal besmettingen beperkt bleef. Het is mooi dat we in de nabijheid van Wassenaar bij Bronovo nu ook de mogelijkheid hebben om ons te testen”, aldus de Wassenaarse burgervader.

De komende maanden blijft Wassenaar ook alert nu de herfst nadert. De Lange vervolgt: “Den Haag heeft nu te maken met veel positief geteste personen. Of dat gaat leiden tot een mogelijke lockdown weet men nog niet. De maatregelen zijn waarschijnlijk lokaal van aard. Dus of een mogelijke lockdown gevolgen heeft voor Wassenaar is niet duidelijk. Maar de veiligheidsregio’s houden de hand aan de pols. Daarom zijn we ook blij met de lokale dashboards. We worden regelmatig bijgepraat door de regionale veiligheidsteams. Het is maatwerk. ”

Trots waren de burgervader en de wethouders ook tijdens de bijeenkomst. De Lange met een grote glimlach: “Toen ik De Elsevier opensloeg, zag ik dat we weer goed scoorden als woongemeente. We zijn uitgeroepen tot beste woongemeente in Zuid-Holland en staan op een hele mooie vijfde plek in Nederland. We werden geprezen vanwege ons vele groen en onze verenigingsstructuur. Dat zijn mooie berichten op weg naar ‘Wassenaar 2030’.”

Foto: gemeente Wassenaar