ZonnepaneeOp woensdag 2 september plaatst de Wassenaarse wethouder Lia de Ridder het laatste zonnepaneel op het dak van een woning in de wijk Nieuw-Deijleroord in Wassenaar.

In deze wijk is een van de vier Buurkrachtteams uit Wassenaar actief. De vier buurtteams hebben zich recent enthousiast en vrijwillig ingezet om samen met hun buurtgenoten hun huizen te verduurzamen door een collectieve inkoopactie voor zonnepanelen op touw te zetten. Dit betekent vele uren van overleg en onderlinge afstemming, vooral online. Dankzij die inspanningen is het gelukt om van een eerste idee, dat ooit is ontstaan vanuit de Klimaattafel, zo snel een succesvol project te maken.

Samenwerking
De collectieve inkoopactie voor zonnepanelen is een samenwerking tussen de vier buurtverenigingen, Stichting Buurkracht, de firma Freek van Os en de gemeente Wassenaar. De buurtverenigingen zijn: Nieuw-Deijleroord, Nieuw Wassenaar, Centrum en Park De Kievit. De voorzitters van de buurtverenigingen hebben wethouder Lia de Ridder (duurzaamheid) uitgenodigd om deze bijeenkomst een officieel tintje te geven. De wethouder heeft de uitnodiging graag aangenomen en zal de laatste handeling verrichten bij het installeren van de zonnepanelen, want zij vindt hun inzet geweldig.