KermisDe Wassenaarse Oranje Vereniging 'Koningin Wilhelmina' organiseert tot en met 16 augustus 2020 de kermis aan de dr Mansveltkade in Wassenaar. De vereniging doet een dringend beroep op bezoekers om gespreid over de dag naar de kermis te komen.
De gemeente Wassenaar heeft, in verband met de corona maatregelen, onder strikte voorwaarden toestemming verleend voor het organiseren van de kermis. De traditionele feestweek met een vuurwerkshow, muziekoptredens in de feesttent, de kinderspelen, de oldtimershow en het ringsteken te paard kunnen wegens de corona maatregelen dit jaar niet georganiseerd worden.

Bij de ingang van het kermisterrein worden gezondheidsvragen gesteld en krijgen bezoekers onder de 18 jaar een polsbandje. Met dit polsbandje kunnen de exploitanten snel beoordelen hoe zij de toegang tot de attractie kunnen bepalen. Voor bezoekers vanaf 18 jaar gelden er andere regels, de 1,5 meter maatregelen zoals die overal in Nederland van toepassing zijn.

Bij de ingang, attracties en bij de toiletten is er hand desinfectie aanwezig. Er is een aangegeven looproute op het kermisterrein.

Op de dr. Mansveltkade en bij de attracties zijn opstelvakken aangegeven indien het te druk wordt. Groepen kan de toegang geweigerd worden, kom dus met gezin of enkele vrienden maar niet met een heel elftal. Het meenemen van rugtassen het kermisterrein op is niet toegestaan, handtassen kunnen gecontroleerd worden.

De Oranjevereniging doet verder een dringend beroep om gespreid over de dag te komen en de website www.wnov.nl, facebook en instagram pagina's te volgen voor het laatste nieuws. De oranje wov munten worden wegens covid-19 niet geaccepteerd bij de exploitanten.