zwerfafvalWassenaarder Conrad Alleblas van JaJa Film Productions maakte voor de gemeente Wassenaar een video over zwerfafval. “Al jaren maken wij ons grote zorgen over zwerfafval. Het is een wereldwijd probleem waar we in Nederland stevig aan bijdragen. Als je er eenmaal mee aan de slag gaat dan sta je versteld van de grote hoeveelheid afval die mensen op straat gooien.
Misschien zie je het op het eerste gezicht niet maar er ligt echt overal zwerfafval. Het is heel zorgwekkend want het hele eco-systeem wordt vergiftigd met plastic en giftige stoffen.”

Voor afval dumpen bestaat geen geldig excuus, zegt de gemeente Wassenaar. Zwerfafval, zoals plastic, blijft jarenlang in de natuur liggen zonder af te breken. Dit veroorzaakt veel overlast, ook voor het milieu. Om in beeld te brengen hoe we het probleem van zwerfafval met elkaar kunnen oplossen, heeft de gemeente Wassenaar een korte film laten maken. Hierin laten we zien hoe makkelijk het is om samen zwerfafval aan te pakken.

Alleblas: “De afgelopen weken werkten we aan de korte film 'Clean up Wassenaar' voor de Gemeente Wassenaar. Door iedere dag (minimaal) 3 stukjes zwerfafval op te rapen en weg te gooien ontstaat al een schoner straatbeeld. En 'goed voorbeeld doet goed volgen'. Tijdens het opruimen krijgen we leuke reacties van voorbijgangers die ook geïnspireerd raken om zwerfafval op te ruimen”, aldus Alleblas.

Kijk hier naar de video: https://www.facebook.com/GemeenteWassenaar/videos/604315867149509/