CDA WassenaarWe zijn alweer twee maanden in de greep van het coronavirus. Eén ding is zeker, we zijn er nog lang niet.  Ook in de politiek is het goed om af en toe de tijd te nemen om respect te tonen voor de inzet van dorpsgenoten. Of het nu gaat om werkers in de zorg, het onderwijs of alle andere belangrijke werkers voor onze maatschappij.

Zo is het CDA-Wassenaar trots op de dorpsgenoten die werken in en voor Wassenaar in deze heftige tijden. Het gaat gelukkig weer beter en de maatschappij mag weer langzaam opstarten. Zo zijn de basisscholen sinds 11 mei weer gedeeltelijk open voor regulier  onderwijs.
CDA-bestuurslid Saskia Ettema: ”De afgelopen tijd heeft veel van de onderwijzers en de andere medewerkers van de basisscholen gevraagd. In korte tijd heeft het digitale onderwijs dankzij hun inzet een enorme vlucht genomen. En dan nu weer starten in de klassen op een corona-proof manier. Dat is een echte topprestatie, die onze aandacht en waardering verdient!”

Het CDA-Wassenaar, bestuur en gemeenteraadsfractie, danken alle medewerkers van de basisscholen in Wassenaar! CDA-woordvoerder onderwijs  Dymphna Vree: “Ik heb echt respect voor de flexibiliteit en inzet van medewerkers van de acht basisscholen in het dorp. Het is elke keer weer enorm omschakelen. Dat verdient een bloemetje! CDA-raads- en bestuursleden gingen maandagochtend langs bij de basisscholen met mooie bloeiende planten van natuurlijk een Wassenaarse ondernemer uit het centrum!”

De coronacrisis raakt ons echt allemaal, direct of indirect. Ook de Wassenaarse jeugd kon niet naar school, naar de sportclubs of ouderwets spelen met elkaar.  CDA-raadslid Wim Koetsier: “Mijn zoon kwam een keer rennend thuis op de vlucht voor mensen in een uniform. Hij was aan het voetballen met een paar vrienden. Heb hem natuurlijk het één en ander uitgelegd en toegesproken.  Het is wel fijn voor de jeugd dat er zo langzamerhand weer meer kan en mag.”

Fractievoorzitter Ronald Everard: “Heel veel ouders zullen ook weer blij zijn dat hun kinderen weer naar school kunnen. Ook de ouders leveren in deze tijd een topprestatie. Zelf (thuis-)werken, kinderen thuis begeleiden bij de studie, het huishouden runnen en dan ook nog letten op alle coronamaatregelen! Ik zie het ook in onze fractie bij de collega’s René Beerepoot en Daniëlle Starrenburg. Echt petje af voor de ouders met jonge kinderen!”

Meer weten over het CDA? Kijk op www.cdawassenaar.nl.

CDA Wassenaar flower power