Politie LogoEen juwelier aan de Langstraat in Wassenaar is donderdagochtend 23 april rond 06.00 uur slachtoffer geworden van een brutale inbraak. Of hierbij iets is buitgemaakt is nog onduidelijk. De politie onderzoekt de zaak.
De diefstal had veel weg van een ramkraak, omdat een zwarte bestelbus voor de juwelier was geplaatst. De daders hebben het pand echter niet geramd. De bus is voor de winkel geparkeerd, waarna er een tuinstoel bovenop de bus is gezet. Daardoor konden ze bij een raam boven de juwelierszaak. Het raam is vervolgens ingeslagen, wat de daders toegang gaf tot het pand. 

Verdachten met donkere tas
De politie is op zoek naar twee verdachten die na de inbraak wegliepen. Het is nog onbekend of de dieven er met een buit vandoor zijn gegaan.
De verdachten droegen zwarte hoodies en hadden een donkere tas. Ze zijn na de inbraak weggelopen.

De Langstraat is enige tijd afgezet geweest en de politie verrichtte sporenonderzoek, onder andere met een speurhond. Regio15 meldt dat de kentekenplaten op de bestelbus niet bij het voertuig horen. Het gaat daarom vermoedelijk om een gestolen voertuig. De juwelier was in 2012 het doelwit van meerdere overvallen.