IMG ivecke tentenkampMeindert Stolk, fractievoorzitter van het CDA in de Provinciale Staten, hield afgelopen week een vurig pleidooi in de provincie om de gemeente Wassenaar te steunen in het behoud van Ivicke. Het monumentale pand staat al jaren te verkrotten, omdat de huidige eigenaar verzuimt onderhoud te plegen. Inmiddels is het pand betrokken door krakers. 
“Dit soort eigenaren zijn cultuurbarbaren, die alleen uit zijn op financieel gewin, moeten we echt een halt toeroepen," aldus Stolk. "Het CDA in Zuid Holland steunt het voorstel om Wassenaar een subsidie toe te kennen, maar wel onder de strikte voorwaarde dat de huidige eigenaar daar geen cent wijzer van wordt.” Het herstel van huize Ivicke gaat minimaal een half miljoen kosten.

In gesprek met René Beerepoot en Dymphna Vree van het CDA Wassenaar gaf Meindert Stolk aan dat hij Wassenaar graag blijft helpen. “Ook in dit soort situaties zie je dus hoe belangrijk het is om als partij goed vertegenwoordigd te zijn in de provinciale en landelijke politiek en niet alleen lokaal actief te zijn. “