Het zwaar vervallen Huize Ivicke is sinds februari van dit jaar twee keer verkocht. Het pand was eigendom van de Muntendamsche Investeringsmaatschappij van krottenkoning Ronnie van de Putte. Op 7 februari werd het verkocht aan RAP B.V. die het doorverkocht aan Monumenten Restauratie WH B.V. Interessant punt: beide bedrijven zijn gevestigd op het Belgische adres van bedrijven van Van de Putte. Aldus Omroep West.

Van de Putte heeft dus nieuwe bedrijfjes opgericht om Huize Ivicke in onder te brengen. Waarom hij dat doet is niet bekend, ook niet bij de gemeente Wassenaar. Vast staat wel dat hij een bezwaarprocedure die was aangespannen om onder de restauratieverplichting van de gemeente Wassenaar uit te komen, heeft verloren. Huize Ivicke moet nog altijd voor de zomer zijn opgeknapt. Doet Van de Putte dat niet, dan gaat de gemeente aan de slag op zijn kosten. De advocaat van Van de Putte laat weten niet op de recente ontwikkelingen te willen reageren.

Het hele bericht is te lezen bij Omroep West: https://www.omroepwest.nl/nieuws/4028896/Krottenkoning-verkoopt-Huize-Ivicke-tot-twee-keer-toe-aan-zichzelf