Zorgvilla Den Deijl in Wassenaar heeft een tuinhuisje geplaatst waardoor familie oudere bewoners van de villa toch kan bezoeken. Aan de ene kant kan de bewoner het huisje in, aan de andere kant de familie. Gescheiden door een glazen wand kunnen ze elkaar toch zien en spreken. Omroep West maakte een reportage over deze creatieve oplossing.

Alle verpleeghuizen zijn al weken gesloten in verband met het rondwarende coronavirus. Bezoek is niet toegestaan vanwege het risico op besmetting. Bewoners hebben nu enkel nog contact kunnen hebben met hun familie via de telefoon of internet. Met het tuinhuisje hoopt de Claris Zorggroep, die de Wassenaarse zorgvilla uitbaat, de kwaliteit van leven van hun gasten te verbeteren.

Voor Inge Stiel was het maandag even spannend of haar moeder niet van streek zou raken. "Het is drie tot vier weken geleden dat ik haar voor het laatst heb gezien. Ik hoop dat ze het snapt zo met een raam ertussen." De Claris Zorggroep specialiseert zich in de zorg voor dementerende ouderen. Stiel vermoed dan ook dat het bij sommige bewoners van het verpleeghuis verwarring en angst zal oproepen. "Het zal misschien niet bij alle bewoners goed uitpakken." Ze vindt het echter beslist meerwaarde hebben. "Het is toch een extra faciliteit in een periode die voor ouderen zeer vervelend is."

Willem Holleman van de Claris Zorggroep raadt andere verpleeghuizen aan om ook zo'n huisje neer te zetten. "Ik weet niet waar je ze vandaan moet halen, maar regel het. Het is écht een meerwaarde voor de mensen die hier wonen."

Bekijk hier de reportage bij Omroep West.