Login

Home

Actueel

Radio

Televisie

Midvliet On Demand

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit Wassenaar
Op de dag af vijftig jaar na het legendarische popfestival Woodstock leek ook Wassenaar af te gaan op muziekfestijn met overvloedige regenval. Dat de eerste muzikant van de zestiende editie van Plein Musique uitgerekend Stroomer heet, leek een slecht voorteken. Maar toen Jan de Pianoman de eerste toetsen aansloeg leek hij daarmee de regen te verdrijven. En toen na zijn optreden zanger/gitarist Willem Bodhi het lied “here comes the sun” inzette, brak zowaar een zonnetje door.

Dinsdag 24 september start er een nieuwe basiscursus voor de computer in Bibliotheek Wassenaar. Deze cursus is vooral bestemd voor diegenen die nog (geen) enkele ervaring hebben met een computer. De docenten van het Leercentrum Wassenaar nemen u aan de hand mee in de kennismaking met de computer.

De vrijwilligers van Bibliotheek Wassenaar zijn van groot belang om de dienstverlening naar de leden en bezoekers optimaal te houden. Om de vaste krachten te ondersteunen, is de bibliotheek op zoek naar vrijwilligers in de uitleen. Men zoekt invalkrachten die het over kunnen nemen als de andere vrijwilligers niet kunnen.

De Bibliotheek Wassenaar is inmiddels uitgegroeid tot meer dan alleen een plek voor boeken. Het is een plek voor ontmoeten en inspiratie. En ook voor activiteiten die verder gaan dan alleen de bibliotheek. U kunt gaan wandelen en fietsen.

Renbaan Duindigt te Wassenaar houdt op zondag 1 september een vernieuwde 'Dag van het Paard'. Deze gezellige familiedag voor jong en oud zal in het teken staan van snelheid. Zie hoe Josh Clemens met zijn paarden over de baan scheurt, terwijl hij met zijn team allemaal gave stunts uithaalt en ontdek hoe het Horseboard Showteam het 'Wereldsnelheidsrecord' gaat proberen te verbeteren.

Op zondag 25 augustus vindt de jaarlijkse derby plaats op Renbaan Duindigt in Wassenaar. De Nederlandse drafsportwereld kijkt ieder jaar met spanning uit naar de laatste zondag van augustus, wanneer op Duindigt de klassieke generatie van de driejarige dravers op jacht gaat naar eeuwige roem in de derby.

Op dinsdag 20 augustus en woensdag 21 augustus vinden op de Prinsenweg in Wassenaar werkzaamheden plaats (het gaat om bodemonderzoek en asfaltboringen). Voor het doorgaand verkeer op de Prinsenweg betekent dit enige vertraging op deze dagen tussen 10.00 en 16.00 uur.