Login

Home

Actueel

Radio

Televisie

Midvliet On Demand

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit Wassenaar
Leer in drie lessen alles over het gebruik van uw iPad. In bibliotheek Wassenaar start op dinsdag 2 april de cursus iPad voor beginners. Deze cursus is bedoeld voor mensen die weinig of geen ervaring hebben in het gebruiken van een iPad. Leer tijdens drie bijeenkomsten alles over het gebruik van uw iPad. Wat zijn apps? Hoe werkt het toetsenbord op een tablet? Kan ik mailen met mijn tablet? Op al deze vragen krijgt u antwoord.

Ondanks dat de Belastingdienst haar best doet het systeem zo makkelijk mogelijk te maken, is het nog wel eens een moeilijke klus. Daarom biedt Bibliotheek Wassenaar de mogelijkheid om met hulp van vrijwilligers van Kwadraad Maatschappelijk Werk en Stichting Maatschappelijke Ondersteuning Wassenaar de Belastingaangifte 2018 (kosteloos) in orde te maken.

Ter gelegenheid van de Boekenweek 2019 organiseert Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar in samenwerking met Boekhandel De Kler op donderdag 28 maart een lezing en signeersessie door Arthur Japin. Zijn lezing is gerelateerd aan het thema van de Boekenweek ‘De moeder, de vrouw.’

Op 28 maart houdt het Haaglanden Medisch Centrum (HMC) een bijeenkomst in de Warenar in Wassenaar. Paul Doop, voorzitter raad van bestuur HMC, zal een toelichting geven op de voorgenomen koers van HMC en de sluiting van het Bronovo ziekenhuis in het bijzonder.

De Wassenaarse wethouder Hubert Schokker (Dienstverlening) heeft op donderdag 14 maart voor het eerst een paspoort thuisbezorgd bij mevrouw Paridon. De gemeente Wassenaar bezorgt vanaf maart reisdocumenten op elk gewenst adres in Nederland. Inwoners hoeven dus niet meer naar het gemeentekantoor om hun nieuwe paspoort op te halen.

Op 7 april gaat het Projectkoor Rejoice om 15:30 de Marcus Passie van Hans Boelee uitvoeren. Deze uitvoering vindt plaats in de Messiaskerk, Zijllaan 57 te Wassenaar en begint om 15:30 uur. De opzet van deze Passie is als volgt: Het lijdensverhaal naar het evangelie van Marcus wordt verteld door de lector. De woorden van Jezus, Petrus, Pilatus enz. worden door solisten gezongen met begeleiding van musici.

Met elk weertype is het heerlijk om eens lekker van de natuur te gaan genieten. Park Clingendael aan de Wassenaarseweg is hier uitermate geschikt voor. Loop mee met de natuurgidsen van  IVN  voor een heerlijke ontdekkingstocht in de natuur. We gaan eens zien wat er allemaal in het park bloeit, want de lente staat al om de hoek. Verder is dit park  bekend om zijn rijke geschiedenis en zijn bijzondere bomen.