Login

Home

Actueel

Radio

Televisie

Midvliet On Demand

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit Wassenaar
De Nierstichting is op dit moment haar nationale collecteweek van 15 tot en met 21 september aan het organiseren. Voor de wijk rondom de Bellesteynlaan in Wassenaar is de Nierstichting op zoek naar een vrijwilliger die voor de acht collectanten die in deze wijk gaan collecteren de collecte bussen wil gaan regelen.

Niet alleen de muziekkiosk op het Burchtplein staat in de steigers, dat geldt ook voor het programma van Plein Musique, de enige vaste bespeler van dit podium.

Plein Musique, de organisatie van de reeks gratis toegankelijke openluchtconcerten, heeft ook dit jaar weer tal van bedrijven benaderd om het jaarlijkse evenement te sponsoren. Ook zijn inmiddels contracten gesloten met muzikanten, zodat het programma bijna rond is.

Zaterdag 29 juni verzorgt Bibliotheek Wassenaar vanaf 08.00 uur een feestelijk voorleesontbijt voor de kleine lezers ter gelegenheid van het tienjarig jubileum van Bibliotheek Wassenaar aan de Langstraat. Er wordt voorgelezen, er zijn leuke spelletjes en de kinderen nuttigen een feestelijk ontbijt.

Tijdens het voorjaarsconcert van de Wassenaarse Muziekvereniging Excelsior, op zaterdag 15 juni, reikte burgemeester Frank Koen van Wassenaar een gemeentelijke legpenning uit aan de dirigent de heer H. (Henk) Oenema. De heer Oenema ontving de legpenning voor zijn bijdrage aan het culturele leven van Wassenaar als dirigent van Muziekvereniging Excelsior gedurende twaalf jaar. Het concert stond zaterdag in het teken van zijn afscheid.

Een goochelshow over de magie van het lezen in Bibliotheek Wassenaar. Goochelaar Ollie Quist is gek op lezen en goochelen! Ter gelegenheid van het tienjarig jubileum van Bibliotheek Wassenaar aan de Langstraat brengt Ollie een speciaal bezoek en gaat hij aan de slag met letters en woorden tijdens deze vrolijke voorstelling.

Ter gelegenheid van de jubileumfeestweek, verzorgt de Wassenaarse kunstenares Lux Buurman op dinsdag 25 juni een lezing over de klassieke schilderkunst. In 2017 kwam haar boek over klassieke schilderkunst uit, waarin de schilderes haar schat aan technische kennis wil doorgeven. In haar lezing vertelt Lux over de wonderlijke ontstaansgeschiedenis van het schilderboek.

Speciaal voor alle enthousiaste filmliefhebbers heeft Filmhuis Wassenaar een aantrekkelijk aanbod: toetreden tot de Vriendenclub van Filmhuis Wassenaar. Voor € 30,-- bent u een jaar lang Vriend van Filmhuis Wassenaar en ontvangt u een vriendenpas met privileges.