Login

Home

Actueel

Radio

Televisie

Midvliet On Demand

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit Wassenaar
De gemeente Wassenaar heeft haar begroting voor 2020 gepubliceerd. Het college spreekt over een 'structureel sluitende meerjarige begroting waarbij alle lopende uitgaven worden gedekt uit de lopende begroting.'

Op het dak van de St. Bonifaciusschool in Wassenaar worden tweehonderd zonnepanelen geplaatst. Dit betekent dat de school de elektravoorziening bijna volledig zelf kan opwekken.

Duurzaamheidswethouder Lia de Ridder ondertekende namens de gemeente Wassenaar (samen met waterschappen, de provincie Zuid-Holland en andere gemeenten in de regio Rotterdam – Den Haag) het Energieperspectief 2050. Met het ondertekenen werd, op de Dag van de Duurzaamheid, gezamenlijk een belangrijke stap gezet richting een toekomst waarin we in onze regio alleen nog duurzame energiebronnen, zoals zon, wind en warmte gebruiken.

Help het mysterie van Landgoed Welbehagen oplossen! Er was eens een landgoed: Landgoed Welbehagen. Wat is er gebeurd met het landgoed Welbehagen? Is het verdwenen of bestaat het niet meer?  Het enige wat we weten is dat er jaren geleden een heel vreemd feestje heeft plaatsgevonden.

Met het invallen van de donkere dagen neemt de kans op criminaliteit toe. Daarom vindt jaarlijks begin oktober de ‘Week van de Veiligheid’ plaats. Een week waarin extra aandacht is voor veiligheid. De gemeente Wassenaar sloot hierbij aan door op woensdag 9 oktober een Veiligheidsmiddag speciaal voor senioren te houden.

De vrijwilligers in Bibliotheek Wassenaar zijn de steun en toeverlaat om de dienstverlening naar de leden en bezoekers optimaal te houden. Om de vaste krachten te ondersteunen is men op zoek naar vrijwilligers in de uitleen. In Wassenaar zoekt men voor de donderdagochtend van 09:30 tot 13:30 uur versterking.

Overal in Nederland vonden vrijdag op Coming Out Day 2019 evenementen plaats om de vrijheid jezelf te kunnen zijn te vieren. Om zichtbaarheid te geven aan Coming Out Day hees de gemeente Wassenaar de regenboogvlag. Samen met het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en andere gemeenten vierde ze op deze manier de acceptatie van seksuele en genderdiversiteit.