Jan de Kwant ontving zaterdag 16 september een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Vroom tijdens zijn afscheidsbijeenkomst als hardlooptrainer.

De benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau kreeg de heer De Kwant voor zijn vrijwilligerswerk. Hij werd voorgedragen door loopgroep Westvliet 6 van AV Sparta.

De gedecoreerde heeft zich de afgelopen 25 jaar op vrijwillige basis bij AV Sparta ingezet als trainer van wedstrijdlopers, beginners en recreanten. Hij startte in 1998 als assistent-trainer tot 2000. In de jaren die hierop volgenden is hij verschillende groepen gaan trainen en werd hij hoofdtrainer. Hij gaf ook de 14 weekse City-pier-city cursussen.

In 2013 werd de heer De Kwant lid van de technische commissie. Daar was hij van 2013 tot en met 2019 onder andere parcourshoofd van de jaarlijkse Molenloop in Voorburg. Ook hielp hij van 2013 tot en met 2018 mee tijdens de Light in the Night Kidsrun in Voorburg. Daarnaast gaf hij enkele jaren op vrijwillige basis looptrainingen aan de jeugdteams van voetbalvereniging Forum Sport in Voorburg.

De gemeente Leidschendam-Voorburg feliciteert de heer De Kwant van harte met zijn Koninklijke onderscheiding!

Door: Peter van der Aar.
Bron: persbericht gemeente Leidschendam-Voorburg.
Foto: Barbara Koppe.