Voor de 4e keer deed de Supporter van Schoon Groep van Paulien Kegge zaterdag mee aan de World Cleanup Day in Voorburg, dit keer in Voorburg Noord.

Een hoge opkomst dit jaar met 32 supporters. Het weer was dan ook prachtig in tegenstelling tot vorig jaar toen het echt herfstweer was. Ook won Paulien op 6 september de Lodewijk van Vliet Award voor haar haar initiatief om elke 3 weken met een groep op te schonen en alle publiciteit was ongetwijfeld goede reclame voor de groep. Annet Wijermans, voorzitter van de Lodewijk van Vliet Award, sloot ook aan bij de actie en nam nog eens 4 leden van de Rotary Voorburg-Vliet mee om te helpen opschonen.

Het zijn niet alleen bewoners uit Noord die hielpen opschonen. Een aantal supporters startte vanuit hun eigen wijk Bovenveen, andere supporters komen op de fiets vanuit Den Haag Bezuidenhout en overige wijken van Voorburg en zelfs iemand uit Loosduinen was komen helpen. Met zo’n grote groep haal je veel rommel van de straat en vooral ook uit de bosjes.

Traktatie Gemeente
Na afloop werd de groep bij Blend One door de Gemeente getrakteerd op koffie met gebak en werden ervaringen uitgewisseld. Ook werden er weer namen en telefoonnummers van nieuwe supporters doorgegeven aan Paulien, bewoners uit de buurt die graag een volgende keer mee willen doen. Het werkt dan ook aanstekelijk en het is verslavend.

Groeiende groep
En zo is de groep die ooit begon met zes deelnemers, inmiddels gegroeid tot een groep van 62 supporters. De meeste van hen hebben inmiddels een eigen prikker en doen regelmatig ook hun eigen buurtje. Over 3 weken gaan ze weer op pad en is Voorburg Midden aan de beurt.


Door: Lisette Remmerswaal
Bron: Paulien Kegge (de Supporter van Schoon Groep)