Op donderdag 15 juni om 16:00 uur verzorgt Goede Doelen Boekenhuis Marianne een bijzondere lezing.

De locatie is de Nehalennia Tuin, het pas geopende eerste voedselbos van Voorburg. Het onderwerp van de lezing, door filosofe Isabella Wentink, is ‘Nehalennia’.

Iedereen is welkom om te komen luisteren en beleven in de tuin, over deze bijzondere, historische Godin van de natuur. De godin, die ooit in de oerbossen van ons land vereerd werd door de Keltische stammen van toen. Wie was deze prachtige schikgodin van de Noordzee? Hoe zijn we haar, nadat ze zo lang vergeten was, weer op het spoor gekomen? En wat heeft een beroemde bewoner van Voorburg met haar lot te maken? Op deze vragen gaan we antwoord vinden op 15 juni.

Filosofe Isabella Wentink
Isabella Wentink is filosofe die onderzoek heeft gedaan naar de oudste culturen van de wereld, waarin het ‘vrouwelijke’ binnen de religies nog bestond in de vorm van prachtige godinnen als Ishtar, Isis en Venus. Ook Nehalennia hoort in dit rijtje thuis en verdient een plek in de Nederlandse geschiedenis en in ons geheugen.

Locatie en aanmelden
Ben je geïnteresseerd in deze godin, en om met elkaar een middag te vertoeven in haar tuin, meld je dan gratis aan via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De Nehalennia Tuin ligt aan de Zegwaardstraat en de Fransstraat in Voorburg. Als het regent wordt de lezing gehouden in Boekenhuis Marianne aan de Franse Kerkstraat 5a, 2271 CM Voorburg. Hou de website in de gaten over de definitieve locatie (www.boekenhuismarianne.nl ).

Lezing en nieuw goed doel
Aansluitend wordt bekend gemaakt welk goed doel de vrijwilligers van Goede Doelen Boekenhuis Marianne (genoemd naar Prinses Marianne van Oranje-Nassau) hebben gekozen voor de maanden juli, augustus en september 2023. De winst van het Boekenhuis en de Boekenwebshop over deze drie maanden gaat naar het nieuwe goede doel. Donderdag 15 juni, 16.00 uur, Nehalennia Tuin.

Door: Peter van der Aar.
Bron: persbericht Goede Doelen Boekenhuis Marianne.
Foto boven dit bericht: Nehalennia altaren in het Rijksmuseum van Oudheden.
Foto hieronder: Nehalennia altaar (Collectie en foto Rijksmuseum van Oudheden).


1 Nehalennia altaar Collectie en foto Rijksmuseum van Oudheden