Op 9 april is er een voorstelling van Babette van Veen in theater Ludens, Voorburg. 
 
Hieronder vindt u de voorstellingen van deze week. Onderaan staat de voorlees-voorstelling van Babette van Veen. 
Er zijn ook familietickets verkrijgbaar. 
 
In theater Ludens: 
 
Donderdag, 6 april 2023  
Filmhuis Classics / Howards End (Verenigd Koninkrijk/Japan 1992).  
Aanvangstijd: 20.00 uur   
Toegangsprijs: € 9,00  
  
Drama van James Ivory.   
Met o.a. Emma Thompson, Helena Bonham Carter, Anthony Hopkins, Vanessa Redgrave en Joseph Bennett.  
Genomineerd voor negen Oscars, waarvan er drie werden verzilverd.  
  
In deze bewerking van E.M. Forsters roman uit 1910 erft bourgeois Margaret Schlegel (Thompson) een huis van een aristocratische dame, tegen de wens van de weduwnaar.  
Dankzij de bejubelde acteurs, de fraaie art direction en het efficiënte scenario van Ruth Prawer Jhabvala geeft Howards End een intelligent kijkje in de Britse klassenmaatschappij net voor de Eerste Wereldoorlog.  
  

Vrijdag 7 april 2023  
Muziektheater -cabaret / Mrs. Einstein / Country for dummies(try out)  
 Aanvangstijd: 20.30 uur  
Toegangsprijs: € 21,50  
  
In een land vol cowboys, goudzoekers,  pelsjagers en  ontdekkingsreizigers zoeken de vier zangeressen van Mrs. Einstein naar avontuur. Gewapend met hun schitterende meerstemmigheid, bijzondere arrangementen én hun talent voor krankzinnige situaties You weten ze dwars door dit onontgonnen gebied een spoor van vrienden achter te laten.  
De vier stadse cowboys zitten stevig in het zadel en trekken met hun gezongen spaghettiwestern langs de Nederlandse theaters. Overal waar ze komen, geven ze een politiek incorrecte cursus tot cowboy.  
Lasso werpen, line dansen, rodeostier berijden, geweldige muziek; het zit allemaal in het pakket.  Mrs. Einstein met ‘Country for Dummies’.   
Yeehaa!!!  

 
Zaterdag 8 april 2023   
College/Special  / Gerlof Meijer / Strafrecht? Levensecht!  
Aanvangstijd: 20.30 uur  
Toegangsprijs: € 16,50  
  
Gerlof Meijer is strafrechter sinds 1993 en gaf jarenlang leiding aan rechters. Hij bemerkte dat er in de samenleving veel vragen leven over strafrecht. Om die reden besloot hij een aantal jaren geleden om Nederland te informeren over zijn vak. Met succes: zijn lezingen trokken volle zalen. In seizoen 2022-2023 presenteert hij een nieuwe versie van het theatercollege Strafrecht? Levensecht!  
  
Op heldere manier geeft Meijer inzicht in dilemma’s waarmee strafrechters te maken hebben. Hoe hak je de knoop door in ernstige strafzaken met een ontkennende verdachte? Waarom krijgt een serieverkrachter geen levenslang? Hoe kan het dat een draaideurcrimineel wederom wegkomt met een taakstraf-je? Strafrechters worden vaak weggezet als te soft.  
  
In Strafrecht? Levensecht! brengt Meijer het strafrecht dichter bij de burgers door op indringende en overtuigende wijze antwoord te geven op hun vragen.  
 
  
Zondag 9 april 2023  
Jeugd/Voorleesvoorstelling / Babette van Veen / Juffrouw Van Dale vertelt verhalen 3+  
Aanvangstijd: 11.00 uur    
Toegangsprijs: € 10,00 familieticket mogelijk  
  
Juffrouw Van Dale leest 'Beertje en de apenstreken’  
  
Juffrouw Van Dale is een echte voorleesjuf, ze woont in de bibliotheek en soms, heel soms komt ze tevoorschijn om zomaar een verhaaltje voor te lezen. Moet je wel eens niesen? Grote kans dat Juffrouw Van Dale dan in de buurt is. Want ze is een beetje stoffig!  
  
Als Juffrouw Van Dale haar neus laat zien, weet je dat er een mooi verhaal op komst is. Dit keer gaat ze voorlezen uit het boek ‘Beertje en de apenstreken’. Beertjes papa is dierenarts in een heel groot dierenpark waar alle dieren los mogen lopen. Dieren beleven ook wel eens avonturen, daar weet Beertje alles van want op zaterdag mag ze mee om papa te helpen in het dierenpark!