Klanten, omwonenden en niet in de laatste plaats de eigenaar Mink Out zien het terras in de lente graag terugkomen. Een nieuwe aanvraag voor een terras ligt daarom inmiddels bij Delfland.

Voorburg had vanuit Rijswijk de afgelopen twee jaar een vrolijke entree. Direct naast de Geestbrug mocht het bekende buurtcafé De Conckelaer van de Provincie Zuid-Holland een terras uitbaten op één van de twee daken van het gemaal naast de brug. Tijdens de corona-periode was de gemeente Voorburg ruimhartig met het terrassenbeleid en in overleg met de Provincie Zuid-Holland mocht de Conckelaer de ruimte op het gemaal gebruiken voor een terras. Het terras is daarna volgens afspraak met de Provincie Zuid-Holland verwijderd, omdat het gemaal overgedragen werd aan het Waterschap Delfland.

Eigenaar Mink 'Na 30 jaar op deze locatie zou er een droom in vervulling gaan. Ik laat mensen hiermee genieten aan het water'.

Buurman Koen ziet graag dit stukje vakantiegevoel terugkomen. 'Het terras waar wij op uitkeken, vond ik erg mooi en gaf ons een Italiaanse sfeer', aldus Koen. Met zoveel positieve reacties lijkt niets de aanvraag voor het terras naast de Geestbrug in Voorburg in de weg te staan. Ook politiek is er al lange tijd bijval voor dit initiatief. CDA Provinciaal Statenlid Michel Rogier, 'Ik ben blij dat de Provincie Zuid-Holland deze ondernemer de afgelopen twee jaren heeft kunnen helpen'. Inmiddels hebben ruim 1800 bewoners, bezoekers en passanten een petitie getekend voor behoud van het terras. 'Dit laat zien dat er ruimschoots behoefte aan is en ik hoop dat het Waterschap Delfland dit ook ziet', aldus Michel Rogier.

Ook lokaal maakt het CDA zich hard voor het terrassenbeleid in Voorburg
Zo staat de komende maanden het terrassenbeleid op de agenda van Leidschendam-Voorburg en Raadslid Lieke Muller pleit al lange tijd voor de terrassen in haar gemeente. 'In de coronajaren heeft onze gemeente zich hard gemaakt voor terrassen, zodat de horeca letterlijk meer ruimte had om te ondernemen. Nu we weer terug naar normaal gaan, hopen we dat ook andere partners constructief blijven meewerken om ondernemerschap en gezelligheid in onze gemeente mogelijk te maken', aldus Lieke.

Aan de Rijswijkse kant van de Geestbrug staat een soortgelijk gebouw, dat is ingericht als openbaar toegankelijk terras, maar aan de kant van Voorburg oogt dit als een grauw nietszeggend plateau met een betonnen nutsgebouw ernaast; dit bewijst dat de verschillen per gemeente groot zijn. Lieke Muller 'Een dakterras aan het water brengt zo veel sfeer en gezelligheid met zich mee. Zeg nou zelf, zo’n mooi verlicht terras aan het water, waar blije mensen van een hapje en drankje genieten, is toch veel uitnodigender dan een kale, grauwe betonnen plaat?'

Zij krijgt bijval van Peter Duyvenstein van rondvaartbedrijf de Ooievaart. 'Wij maken vaak mooie tochten langs Voorburg. Een levendig terras is niet alleen plezierig om naar te kijken. Terrassen aan het water nodigen voor de wandelende of varende toerist ook uit om langer in deze omgeving te verblijven'.

Eigenaar Mink Out ziet het met zijn klanten en omwonenden zonnig in: 'Er zijn alleen maar positieve reacties. Toestemming van Waterschap Delfland zou een bekroning en erkenning zijn voor mijn werk en gastvrijheid voor Voorburg'.

Scan QR code en teken de petitie
Teken de petitie: https://petities.nl/petitions/red-het-conckelaerterras