Alle lichtjes stralen als op vrijdag 16 december om 17.00 uur de grote kerstboom bij de Oude Kerk in Huygenskwartier Voorburg ontstoken wordt.

Vanaf 16.30 uur is er glühwein, warme chocolademelk en muziek. Een prachtig begin van kerst in Huygenskwartier Voorburg, met de Kerstshopping van 16-18 december en lichtjesavond op 24 december. Iedereen is welkom!

In het Huygenskwartier maken Voorburgers en ondernemers zich hard om het gezellig te maken. Ondernemers hingen het hele gebied al vol heerlijk kerstgroen. Enkele Voorburgers zorgen dat een enorme kerstboom op 14 december geleverd en geplaatst wordt in Huygenskwartier Voorburg. Daarna begint het grote versieren.

Kerstboom ontsteken 16 december
Wethouder Astrid van Eekelen ontsteekt op 16 december om 17.00 uur de lichtjes in de boom. Dit gebeurt onder muzikale begeleiding van het Charles Dickens orkest van Muziekvereniging Forum Hadriani en het koor Koor-ts uit Voorburg. Vrijwilligers van Wijkvereniging Oud-Voorburg delen gratis Glühwein en chocolademelk uit.

Concerten 16 december
Op 16 december start vanaf 17.45 uur het Concert Huygensfestival in Huygens’ Swaensteyn. Dit is een gratis concert om de kerstperiode in te luiden. Het museum is helemaal in kerstsfeer. Daar spelen de solisten Inez Popko met dwarsfluit en Nadia Askarova op de Prinses Mariannevleugel. Van 7 december tot en met 8 januari is in Huygens’ Swaensteyn verder de tentoonstelling Kerst uitgestald te zien. Bekijk de mooiste kerststallen en kerstgroepen uit de collecties van verzamelaars. De avond van 16 december is in de Oude Kerk van 20.15-22.30 uur het Concert Carol Company. Kijk voor meer informatie en kaarten op www.carolcompany.nl.

Kerstshopping Huygenskwartier 16-18 december
Het feestelijk ontsteken van de lichtjes luidt tevens de Kerstshopping Huygenskwartier in. Alle winkels zijn het hele weekend open, van vrijdag 16 tot en met zondag 18 december. De straat is sfeervol verlicht, er is muziek in de straat, entertainment en natuurlijk zijn de etalages in kerstsfeer. Tussen het winkelen door of na afloop strijkt u neer in een van de gezellige restaurants of cafés in Huygenskwartier Voorburg, om alvast helemaal in kerststemming te komen.

Lichtjesavond 24 december
De traditionele lichtjesavond in Huygenskwartier Voorburg is op zaterdag 24 december. Beleef vanaf 17.00 uur de prachtig versierde straten van het Huygenskwartier. Op lichtjesavond is de straatverlichting uit en klinkt het carillon. De historische gevels en de gezellige straatjes worden verlicht door duizenden kaarsjes en kleine lichtjes. Bewonder de grote kerstboom voor de Oude Kerk of loop langs de in kerstsfeer versierde etalages. De tuin van buitenplaats Hofwijck is prachtig verlicht en het huis is van top tot teen feestelijk versierd. Geniet van een warme wafel, choco of een glaasje glühwein, met op de achtergrond muziek van Theatergroep Spot. Hofwijck is dan open van 17.00-21.00 uur (entree 50% korting, kinderen gratis).

Lampionnen en kerstparade
Tijdens lichtjesavond is er een Crazy Christmas Parade, met figuren in kerststijl. Ook speelt er een kerstkwartet, dat rondloopt met sfeervolle muziek. Bij Candy Tells (Franse Kerkstraat 3, open tot 19.00 uur) zijn lampionnen en lampionstokken (tegen betaling) te verkrijgen, zodat de kinderen met een leuke lampion of toverstaf kunnen lopen. Ook is alle horeca open. Warme dranken of een biertje, poffertjes en een hoop gezelligheid! Kortom, alle ingrediënten voor een mooie kerstavond! Er zijn tenslotte prachtige Victoriaanse dames in kerstoutfit, die de parel aan de Vliet nog meer doen schitteren. Laat u betoveren tijdens Kerst in Huygenskwartier Voorburg!

Verlichting huygenskwartier