Op vrijdag 11 november zal de traditionele jaarlijkse Sint Maarten lampionoptocht in Voorburg weer worden gehouden voor de 71 ste keer. Onafgebroken sinds 1950 wordt jaarlijks deze lampion optocht georganiseerd.

Er wordt verzameld bij de Sint Martinuskerk aan het Oosteinde in Voorburg om 18.30 uur. Sint Maarten verwelkomt dan de aanwezigen vanuit de Martinustoren als Romeins Militair. Om 18.40 uur vertrekt de lampion optocht door straten in de omgeving onder begeleiding van Rode Kruis EHBO'ers, 2 muziekkorpsen nl. de Scoutingband uit Den Haag en Show & Marchingband Forum Hadriani uit Voorburg. De verwachting is ca. 19.10 uur weer terug te zijn bij het bordes/kerkplein van de Sint Martinuskerk. Hier wordt Sint Maarten welkom geheten door de (loco)burgemeester, worden er Sint Maarten liedjes gezongen en worden prijzen uitgereikt voor de mooiste lampionnen. Ook krijgen alle kinderen een appel.

Sinds 1950 wordt de naamdag van St. Maarten- de patroon van Voorburg - op 11 november in Voorburg gevierd met een lampionoptocht door de straten. Kinderen kunnen nog zelf langs de huizen gaan, een Maartensliedje zingen en een traktatie ontvangen. Gebruikelijk is dat bij de huizen waar een lichtje brandt kan worden aangebeld. Laat daarom een lichtje voor ze branden.

Wilt u thuis meezingen? Op www.sintmaartenlampionoptocht.nl treft u nadere gegevens en de tekst en muzieknoten aan van een aantal bekende Sint Maartenliedjes.