De Zomerserie Carillonconcerten in de toren van de Oude Kerk van Voorburg in de Herenstraat gaat weer van start.

Van 13 augustus tot en met 3 september zal er iedere zaterdag om 14.00 uur een beiaardconcert te beluisteren zijn, verzorgd door gerenommeerde beiaardiers uit binnen en buitenland.

De eigen beiaardier Gerda Peters opent de serie op 13 augustus. Tijdens deze feestelijke opening van de concertserie zal zij samen spelen met een Voorburgse straatmuzikant. Wie deze Mystery Guest is, blijft nog even geheim, het gaat een heel bijzonder programma worden.

Op 20 augustus zal de internationaal bekende beiaardier, tevens President van de World Carillon Federation, Koen van Assche de stokken overnemen.

Tijdens het cultureel zomerfestival op 27 augustus zal Midori Conneman een afwisselend programma verzorgen.

Op 3 september speelt Mathieu Polak een Mazzeltov programma bestaande uit Jiddische en Klezmer muziek. Er wordt bij dat concert uitgebreid informatie verstrekt over de muziek die op dat moment gespeeld wordt. Heel bijzonder en van harte aanbevolen.

Zaterdag 10 september is er om 16.00 uur Open Toren ter afsluiting van Open Monumentendag. U kunt dan een kijkje nemen in de toren bij dit spectaculaire en prachtig gerestaureerde instrument.

Beiaardlessen
Heeft u na het beluisteren van een carilonconcert of uw bezoek aan de toren interesse om te leren beiaardspelen? Dat kan! Sinds kort kunt u zich bij Drumschool Voorburg aanmelden voor beiaardlessen gegeven door de eigen beiaardier Gerda Peters.

Voor info over deze unieke lessen kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Beiaadier Gerda Peters