Caroline de Nerée, docent Beeldende Vorming op het Gymnasium Novum in Voorburg, deed mee als finalist voor de landelijke titel Filmleraar van het Jaar 2021.

De vakjury maakte 24 november, tijdens de filmeducatiemiddag in Eye Filmmuseum, de winnaar bekend. Het was een close call. Elroy Gramsbergen uit Groningen, ging er met de felbegeerde titel vandoor. Caroline is in juli verkozen tot Filmleraar van het Jaar voor de regio Zuid-Holland en deed daarom mee aan deze landelijke finale.

Het juryrapport zegt over Caroline: 'Caroline is een bevlogen docent beeldende vorming die het belangrijk vindt dat haar leerlingen zich goed voelen. Ze is een warme persoonlijkheid en houdt oprecht van het medium film. In haar lessen zie je dit terug op de manier waarop ze filmische elementen van videoclips en korte film samen met haar leerlingen onderzoekt. De jury was erg te spreken over de manier waarop Caroline haar leerlingen de inhoudelijke en relevante kennis over film weet bij te brengen, soms zo en passent dat leerlingen het nauwelijks doorhebben'.

Rechts op de foto Caroline de Nerée, docent beeldende kunst aan het Gymnasium Novum in Voorburg. Elroy Gramsbergen, docent Media en Film op het Leon van Gelder in Groningen (midden) won de verkiezing en Berrie de Zeeuw, docent Frans aan het Pius X-college in Bladel werd tweede.
Foto: Lin Woldendorp via Netwerk Film Educatie