De Elfdorpentocht wordt zondag 7 mei voor de 30e keer verreden. Toerclub Stompwijk kijkt ernaar uit om weer vele enthousiaste fietsliefhebbers te ontvangen.

De Elfdorpentocht is een fietsroute door het Groene Hart van de Randstad. De tocht is in de loop der jaren steeds populairder geworden. In de regio, maar ook steeds meer daarbuiten. Jaarlijks rijden tot wel 1400 fietsers één van de schitterende routes door het Groene Hart.

Voor ieder wat wils
De Elfdorpentocht is geschikt voor allerlei fietsers, zowel racefietsers, toerders als gezinnen. Er kan gekozen worden uit 5 verschillende afstanden. Er zijn 2 recreatieve routes voor de gezinnen en rustige fietsers en 3 toerroutes voor de (snelle) toerders. Er is dus voor ieder wat wils, waardoor ieder op z’n eigen manier kan genieten van onze prachtige omgeving.

Recreatieve- en toerroutes

Er zijn 2 recreatieve routes van 25km en 45km die beide in Stompwijk starten. Deze gaan dit jaar in noordwestelijke richting. De routes bieden ook in die omgeving weer vele mooie wegen en fietspaden. Daarnaast zijn er de vertrouwde toerroutes van 80, 125 en 160 km. Hiervoor is het mogelijk om zowel in Stompwijk als in Maasland te starten.

De routes gaan vrijwel uitsluitend over fietsvriendelijke wegen in de landelijke gebieden die ook Zuid-Holland rijk is. De organisatie is er ook dit jaar weer in geslaagd om routes uit te zetten waarin geen enkel verkeerslicht voorkomt. Alle routes zijn duidelijk met pijlen uitgezet. De toerroutes zijn ook als GPX beschikbaar.

Inschrijving
Deelnemers kunnen zich zondagochtend 7 mei bij de start in Stompwijk of Maasland melden om in te schrijven. De startlocatie in Stompwijk is dit jaar gewijzigd naar de kantine van Sportpark Meerhorst, Klaverblad 13. Bij het binnenrijden van Stompwijk zullen de borden je daar naartoe verwijzen. De start in Maasland is in Café ’t Wapen van Maeslant aan de Kerkweg 42. Na afloop ontvangen de deelnemers een leuke herinnering.

Starttijden
125 en 160 km: 8.00u – 9.30u
80km: 8.30u – 9.30u
25 en 45 km: 9.30u – 12.30 u

Inschrijfgeld alle afstanden
Ouder dan 14 jaar : € 6,00
10 – 14 jaar : € 4,00
Onder 10 jaar : gratis
NTFU-leden : €4,00

De routes zijn volledig uitgepijld en kunnen na inschrijving op eigen gelegenheid en in elk gewenst tempo gereden worden, alleen of in groepsverband. Er is ook een bezem-/volg-/materiaalwagen aanwezig, zodat in geval van pech hulp geboden kan worden. In deze auto zijn diverse reservematerialen aanwezig.

Voor meer informatie over de Elfdorpentocht: www.toerclubstompwijk.nl/elfdorpentocht of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..